Quibebe kókusztejjel, tökkel és korianderrel díszítve egy tányérban

Quibebe kókusztejjel

A quibebe egy hagyományos brazil étel, amelyet tökből és kókusztejből készítenek. A története évszázadokra nyúlik vissza, és a leves a brazil vidéken gyakori étkezés volt. A quibebe receptje egyszerű, de az ízek gazdagok, és a kókusztej adja meg neki a különleges, krémes textúrát. Az étel a vegetáriánusok számára ideális, mivel nemcsak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. A friss koriander díszítésével még finomabbá válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tök
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
400 ml Kókusztej
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, vágd fel kisebb kockákra, és tedd félre.

    A tök puha és könnyen fő, ezért érdemes kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra, és egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg őket.

    A hagyma üvegesre pirítása segít kiemelni az ízeket, a fokhagyma pedig illatos alapot ad.

    3

    Add hozzá a felkockázott tököt a lábasba, majd szórd meg fűszerpaprikával, sóval és borssal. Keverd össze alaposan.

    A fűszerpaprika adja meg a quibebe jellegzetes ízét, de ha szereted a csípősebb ételt, egy kis csili is belefér.

    4

    Öntsd rá a kókusztejet, majd add hozzá annyi vizet, hogy a tök éppen ellepje.

    A kókusztej gazdag ízt ad, de ha nem szeretnél túl zsíros ételt, vízzel hígíthatod.

    5

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a tök teljesen megpuhul.

    A tök puhasága fontos, hogy a leves krémes és gazdag textúrát kapjon. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.

    6

    A kész quibebe-t tálalás előtt friss korianderrel díszítsd.

    A koriander friss íze jól kiegészíti a kókusz ízét és szép színt ad a levesnek.