A tököt hámozd meg, vágd fel kisebb kockákra, és tedd félre.
A tök puha és könnyen fő, ezért érdemes kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon.
A hagymát és fokhagymát vágd finomra, és egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg őket.
A hagyma üvegesre pirítása segít kiemelni az ízeket, a fokhagyma pedig illatos alapot ad.
Add hozzá a felkockázott tököt a lábasba, majd szórd meg fűszerpaprikával, sóval és borssal. Keverd össze alaposan.
A fűszerpaprika adja meg a quibebe jellegzetes ízét, de ha szereted a csípősebb ételt, egy kis csili is belefér.
Öntsd rá a kókusztejet, majd add hozzá annyi vizet, hogy a tök éppen ellepje.
A kókusztej gazdag ízt ad, de ha nem szeretnél túl zsíros ételt, vízzel hígíthatod.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a tök teljesen megpuhul.
A tök puhasága fontos, hogy a leves krémes és gazdag textúrát kapjon. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.
A kész quibebe-t tálalás előtt friss korianderrel díszítsd.
A koriander friss íze jól kiegészíti a kókusz ízét és szép színt ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.