Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A sót mindig keverd el a liszttel, mielőtt a többi hozzávalót hozzáadnád, mert közvetlenül az élesztővel érintkezve gátolhatja annak működését.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel, cseréld le frissre.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
Amíg a tészta pihen, a quinoát főzd meg, majd pürésítsd simára, és hagyd kihűlni.
A quinoát alaposan mosd át, mielőtt megfőzöd.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbónás víz adja a perec jellegzetes ízét és színét. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert túl puhák lesznek.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, és szórd meg őket a pürésített quinoával. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A quinoát egyenletesen szórd el a pereceken.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A pereceket melegen a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.