Qutab - Azerbajdzsáni töltött kenyér tálalva

Qutab - Azerbajdzsáni töltött kenyér

A Qutab egy híres azerbajdzsáni étel, amelyet évszázadok óta fogyasztanak a régióban. A vékony tésztába csomagolt fűszeres bárányhúsos töltelék egyszerűen, serpenyőben készül, így gyors és laktató fogás. A Qutabot gyakran friss zöldfűszerekkel és joghurttal tálalják, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez az étel nemcsak Azerbajdzsánban népszerű, hanem más közel-keleti és közép-ázsiai országokban is megtalálható, különféle variációkban.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 ml Víz
5 g
15 ml Olívaolaj
250 g Darált bárányhús
1 db Vöröshagyma
20 g Friss koriander
20 g Friss petrezselyem
2 g Őrölt fekete bors
2 g Őrölt kömény
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Adj hozzá 150 ml langyos vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Letakarva pihentesd 30 percig.

    A langyos víz segít aktiválni a glutént a lisztben, így a tészta rugalmasabb lesz. A pihentetés szintén fontos a tészta szerkezetének kialakulásához.

    2

    Közben készítsd el a tölteléket: aprítsd finomra a vöröshagymát és a zöldfűszereket, majd keverd össze a darált bárányhússal, fekete borssal és köménnyel.

    A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatók, például koriander, petrezselyem vagy kapor is használható. A töltelékbe keverhetsz egy kevés vizet is, hogy szaftosabb legyen.

    3

    Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki őket vékony, kb. 2 mm vastag kör alakú lapokká.

    A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani, hogy a Qutab ropogós legyen. Ha a tészta ragad, használj több lisztet.

    4

    A tésztalapok felére helyezz egy adag tölteléket, majd hajtsd félbe, és az éleket óvatosan nyomkodd össze, hogy jól lezáródjanak.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a tésztán. Az éleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Akár villával is lezárhatod.

    5

    Egy száraz serpenyőt melegíts fel közepes hőfokon, majd süsd a Qutabokat 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna foltok nem jelennek meg rajtuk.

    A serpenyő ne legyen túl forró, mert a Qutab megéghet. Ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot. A sütés során figyelj arra, hogy a Qutab mindkét oldala egyenletesen süljön meg.

    6

    Miután megsültek, kend meg őket olvasztott vajjal, majd tálald forrón, friss zöldségekkel vagy joghurttal.

    Az olvasztott vajtól a Qutab még finomabb és fényesebb lesz. Tálaláskor kínálhatsz mellé friss zöldségeket, joghurtot vagy savanyú káposztát.