Ragi dosa frissen, ropogósra sütve, fűszeres töltelékkel és kókuszreszelékkel tálalva

Ragi dosa

A ragi dosa egy indiai étel, amely búzadara (ragi) alapú tésztából készül, és egy másik alternatívája a hagyományos dosa-nak. A ragi tészta ad egy egyedi ízt és textúrát, miközben a dosa ropogós és puha marad. A töltelékhez használt fűszerek és a kókuszreszelék kiemelik az étel különleges ízét. A ragi dosa gazdag tápanyagokban, és egy tökéletes reggeli vagy vacsora lehetőség, amely minden indiai étkezés elengedhetetlen része.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ragi liszt
100 g Rice flour
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
1 tk. Mustármag
6 levél Curry levél
1 gerezd Fokhagyma
2 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ragi lisztet és a rizslisztet egy tálba tedd, majd add hozzá a vizet, és keverd simára.

    A tészta állagának megfelelőnek kell lennie, hogy könnyen elteríthető legyen a serpenyőben.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a liszt jól megszívja magát a vízzel.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben eloszlassa.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyő legyen jól felmelegedve, hogy a dosa ropogós legyen.

    4

    Önts a tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe, és gyors körkörös mozdulatokkal terítsd el vékonyan a tésztát.

    A tésztát gyorsan el kell teríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    5

    Amikor a dosa szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, és a teteje megszilárdul, locsold meg egy kevés olajjal, majd süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    6

    Fordítsd meg a dosát és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    7

    Mikor kész, tedd félre a dosát, és készítsd el a fűszeres tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a mustármagot, a curry levelet, és a fokhagymát, majd pirítsd meg őket.

    A fűszerek pirítása segít kiemelni az ízeket, és intenzívebbé teszi a dosa töltelékét.

    8

    A kész fűszeres tölteléket tedd a dosa közepére, és tálald melegen.

    A ragi dosa ínycsiklandóan friss és fűszeres töltelékkel lesz a legfinomabb.