A vörös babot áztasd be vízbe legalább 8 órára vagy egész éjszakára, hogy megpuhuljon.
Minél tovább áztatod, annál gyorsabban fog megpuhulni és kevesebb főzési időt igényel.
Miután a bab megpuhult, öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba a vizet. Hozd felforrni, majd alacsony hőfokon főzd 20-25 percig.
Figyelj, hogy ne főzd túl a babot, mert az széteshet. Kóstold meg, hogy éppen jó legyen.
Amíg a bab fő, vágd fel apróra a hagymát, fokhagymát és reszeld le a gyömbért.
Ha gyorsabb vagy, használhatsz fokhagymanyomót is, hogy még finomabb ízt kapj.
Egy másik serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a köményt. Amikor elkezd pattogni, add hozzá a hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ha túl gyorsan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.
Most add hozzá a korianderport, kurkumát, chili port és sót. Keverd össze, majd hagyd pirulni még 2-3 percig.
A fűszereket rövid ideig pirítva még inkább kihozhatod az ízüket.
Amikor a fűszerek illatoznak, tedd a főzőtálba a megfőtt babot és a fűszeres keveréket. Alaposan keverd össze, és hagyd főni még 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne legyen túl sűrű.
Tálald friss korianderrel díszítve, rizs mellett vagy naan kenyérrel.
A koriander frissítő ízt ad, de ha nem szereted, kihagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.