Rajma Dal vörös bab, fűszeres étel korianderrel díszítve

Rajma Dal vörös bab

A Rajma Dal az indiai konyha egyik legismertebb étke, amely a vörös babból készül. Az étel gazdag ízekben és fűszerekben, ami igazán különlegessé teszi. Az indiai háztartásokban szinte minden nap megtalálható, mivel tápláló, egészséges és könnyen elkészíthető. Az étel titka a megfelelően megfőzött bab és az ínycsiklandó fűszeres keverék, amely egy tökéletes harmóniát alkot. Tálalhatod rizzsel, naan kenyérrel vagy akár friss salátával is. A Rajma Dal nemcsak ízletes, hanem gazdag fehérjében és tápanyagokban is, így tökéletes választás vegetáriánusok és vegánok számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörös bab
800 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk. Kurkumapor
0.5 tk. Chili por
1 tk.
2 ek. Olaj
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot áztasd be vízbe legalább 8 órára vagy egész éjszakára, hogy megpuhuljon.

    Minél tovább áztatod, annál gyorsabban fog megpuhulni és kevesebb főzési időt igényel.

    2

    Miután a bab megpuhult, öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba a vizet. Hozd felforrni, majd alacsony hőfokon főzd 20-25 percig.

    Figyelj, hogy ne főzd túl a babot, mert az széteshet. Kóstold meg, hogy éppen jó legyen.

    3

    Amíg a bab fő, vágd fel apróra a hagymát, fokhagymát és reszeld le a gyömbért.

    Ha gyorsabb vagy, használhatsz fokhagymanyomót is, hogy még finomabb ízt kapj.

    4

    Egy másik serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a köményt. Amikor elkezd pattogni, add hozzá a hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha túl gyorsan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne égjen meg.

    5

    Most add hozzá a korianderport, kurkumát, chili port és sót. Keverd össze, majd hagyd pirulni még 2-3 percig.

    A fűszereket rövid ideig pirítva még inkább kihozhatod az ízüket.

    6

    Amikor a fűszerek illatoznak, tedd a főzőtálba a megfőtt babot és a fűszeres keveréket. Alaposan keverd össze, és hagyd főni még 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne legyen túl sűrű.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, rizs mellett vagy naan kenyérrel.

    A koriander frissítő ízt ad, de ha nem szereted, kihagyhatod.