Rajma masala, vörös babos curry, tálalva friss korianderrel és rizssel

Rajma masala

A rajma masala egy tipikus indiai étel, amely a gazdag fűszerek és a vörös bab tökéletes kombinációja. Az étel különleges története az indiai konyhában gyökerezik, és a legtöbb családban gyakran készítik. A gazdag masala szósz és a puha bab minden falatban elvarázsolja az ínycsiklandó ételt. Az indiai háztartásokban gyakran fogyasztják rizs mellett, és ideális választás vegetáriánus étkezésekhez is. A rajma masala különleges helyet foglal el az indiai étkezési hagyományokban, és az ízes fűszerek teszik igazán különlegessé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 10 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vörös bab
1000 ml Víz
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Korianderpor
0.5 tk. Kurkuma
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Chili por
1 tk.
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot egy éjszakára áztasd be vízbe. Másnap öblítsd le, és tedd félre.

    Az áztatás segít abban, hogy a bab könnyebben megpuhuljon, és kevesebb időt vegyen igénybe a főzés során.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat. Tedd bele a köményt, és pirítsd pár másodpercig, amíg illatozni nem kezd.

    A kömény pirítása kihozza az olajban lévő ízeket, és aromásabbá teszi a rajma masalát.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután tedd bele a reszelt gyömbért és fokhagymát, és párold pár percig.

    Ha a hagymát túl sokáig pirítod, megéghet, ezért figyelj rá, hogy üvegesre süsd, ne barnuljon meg.

    4

    A paradicsomot vágd apró darabokra, és add hozzá a hagymás keverékhez. Párold, amíg a paradicsom teljesen szétesik és szaftot enged.

    A paradicsom jól fel fog oldódni, ha időnként kevergeted, így sűrűbb püré válik belőle.

    5

    Add hozzá a korianderport, kurkumát, garam masalát és chili port. Keverd jól össze, majd öntsd bele a víz felét.

    A fűszerek egyenletes eloszlása biztosítja, hogy a rajma masala ízei gazdagok legyenek, és ne legyenek túl erősek vagy túl enyhék.

    6

    Tedd bele az áztatott babot, és főzd közepes lángon 45-50 percig, amíg a bab megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.

    A főzés során ügyelj arra, hogy a bab mindig teljesen ellepje a víz, hogy ne égjen le. Közben kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót.

    7

    Ha a bab megpuhult, vedd le a tűzről, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander ad egy friss ízt, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a gazdag, fűszeres rajma masalát.