A vörös babot előző nap áztasd be vízbe. Másnap öntsd le, és tedd egy nagy fazékba, majd önts rá vizet és főzd puhára 1-1,5 órán keresztül.
Ha sietsz, használhatsz gyorsfőzőt is, ami jelentősen lerövidíti a főzési időt.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért vágd apróra, a chilipaprikákat pedig szeleteld fel.
A fokhagyma és gyömbér aprítása segít abban, hogy jobban eloszoljanak az ízek a levesben.
Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd, amíg a hagyma üveges lesz.
A vaj segít a fűszerek ízének kiemelésében, ne hagyd túlzottan megpirulni.
Add hozzá a friss chili paprikát, majd a garam masalát, és pirítsd tovább 2-3 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.
Ha szeretnéd, a chili magját eltávolíthatod, hogy kevésbé legyen csípős.
Ezután add hozzá a főtt babot, öntsd rá a kókusztejet, és a leveskockát. Főzd tovább 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kókusztej gazdag ízt ad a levesnek, és egyedi textúrát biztosít.
Tálalás előtt pihenni hagyhatod a levest, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
A leves tálalásakor egy kis friss koriandert is szórhatsz a tetejére, hogy még frissebb ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.