A vörös babot elĆzĆ nap ĂĄztasd be vĂzbe. MĂĄsnap öntsd le, Ă©s tedd egy nagy fazĂ©kba, majd önts rĂĄ vizet Ă©s fĆzd puhĂĄra 1-1,5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.
Ha sietsz, hasznĂĄlhatsz gyorsfĆzĆt is, ami jelentĆsen lerövidĂti a fĆzĂ©si idĆt.
A hagymåt, fokhagymåt és gyömbért vågd apróra, a chilipaprikåkat pedig szeleteld fel.
A fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r aprĂtĂĄsa segĂt abban, hogy jobban eloszoljanak az Ăzek a levesben.
Egy nagy serpenyĆben olvaszd fel a vajat, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt. PirĂtsd, amĂg a hagyma ĂŒveges lesz.
A vaj segĂt a fƱszerek ĂzĂ©nek kiemelĂ©sĂ©ben, ne hagyd tĂșlzottan megpirulni.
Add hozzĂĄ a friss chili paprikĂĄt, majd a garam masalĂĄt, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbb 2-3 percig, hogy a fƱszerek összeĂ©rjenek.
Ha szeretnĂ©d, a chili magjĂĄt eltĂĄvolĂthatod, hogy kevĂ©sbĂ© legyen csĂpĆs.
EzutĂĄn add hozzĂĄ a fĆtt babot, öntsd rĂĄ a kĂłkusztejet, Ă©s a leveskockĂĄt. FĆzd tovĂĄbb 20-30 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A kĂłkusztej gazdag Ăzt ad a levesnek, Ă©s egyedi textĂșrĂĄt biztosĂt.
TĂĄlalĂĄs elĆtt pihenni hagyhatod a levest, hogy az Ăzek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.
A leves tĂĄlalĂĄsakor egy kis friss koriandert is szĂłrhatsz a tetejĂ©re, hogy mĂ©g frissebb Ăzt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.