Rajma vajjal, egy gazdag fűszeres bab leves kókusztejjel és vajjal

Rajma vajjal

A Rajma, vagyis a vörös babos étel, a klasszikus indiai konyha egyik alapvető étele, amely gazdag, ízesített, fűszeres szószban készül. A vaj és a kókusztej hozzáadása a recepthez még gazdagabbá teszi az ízvilágot, miközben a bab finom textúráját megőrzi. Az étel Dél-Indiából származik, és egy olyan étkezési élményt nyújt, amely egyszerre meleg és laktató. Az indiai fűszerek, mint a garam masala és a friss gyömbér, egy igazi ízorgiát adnak, amely minden falattal elvarázsolja az étkezőt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vörös bab
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 db Piros chili
50 g Vaj
200 ml Kókusztej
1 tk.
1 ek. Garam masala
1 db Fűszeres leveskocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot előző nap áztasd be vízbe. Másnap öntsd le, és tedd egy nagy fazékba, majd önts rá vizet és főzd puhára 1-1,5 órán keresztül.

    Ha sietsz, használhatsz gyorsfőzőt is, ami jelentősen lerövidíti a főzési időt.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért vágd apróra, a chilipaprikákat pedig szeleteld fel.

    A fokhagyma és gyömbér aprítása segít abban, hogy jobban eloszoljanak az ízek a levesben.

    3

    Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd, amíg a hagyma üveges lesz.

    A vaj segít a fűszerek ízének kiemelésében, ne hagyd túlzottan megpirulni.

    4

    Add hozzá a friss chili paprikát, majd a garam masalát, és pirítsd tovább 2-3 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, a chili magját eltávolíthatod, hogy kevésbé legyen csípős.

    5

    Ezután add hozzá a főtt babot, öntsd rá a kókusztejet, és a leveskockát. Főzd tovább 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej gazdag ízt ad a levesnek, és egyedi textúrát biztosít.

    6

    Tálalás előtt pihenni hagyhatod a levest, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    A leves tálalásakor egy kis friss koriandert is szórhatsz a tetejére, hogy még frissebb ízt adjon.