Rajma vajjal, egy gazdag fƱszeres bab leves kókusztejjel és vajjal

Rajma vajjal

A Rajma, vagyis a vörös babos Ă©tel, a klasszikus indiai konyha egyik alapvetƑ Ă©tele, amely gazdag, Ă­zesĂ­tett, fƱszeres szĂłszban kĂ©szĂŒl. A vaj Ă©s a kĂłkusztej hozzĂĄadĂĄsa a recepthez mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi az Ă­zvilĂĄgot, miközben a bab finom textĂșrĂĄjĂĄt megƑrzi. Az Ă©tel DĂ©l-IndiĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s egy olyan Ă©tkezĂ©si Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, amely egyszerre meleg Ă©s laktatĂł. Az indiai fƱszerek, mint a garam masala Ă©s a friss gyömbĂ©r, egy igazi Ă­zorgiĂĄt adnak, amely minden falattal elvarĂĄzsolja az Ă©tkezƑt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Vörös bab
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 db Piros chili
⭕ 50 g Vaj
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Garam masala
⭕ 1 db FƱszeres leveskocka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot elƑzƑ nap ĂĄztasd be vĂ­zbe. MĂĄsnap öntsd le, Ă©s tedd egy nagy fazĂ©kba, majd önts rĂĄ vizet Ă©s fƑzd puhĂĄra 1-1,5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    Ha sietsz, hasznĂĄlhatsz gyorsfƑzƑt is, ami jelentƑsen lerövidĂ­ti a fƑzĂ©si idƑt.

    2

    A hagymåt, fokhagymåt és gyömbért vågd apróra, a chilipaprikåkat pedig szeleteld fel.

    A fokhagyma és gyömbér aprítåsa segít abban, hogy jobban eloszoljanak az ízek a levesben.

    3

    Egy nagy serpenyƑben olvaszd fel a vajat, majd add hozzĂĄ a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt. PirĂ­tsd, amĂ­g a hagyma ĂŒveges lesz.

    A vaj segĂ­t a fƱszerek Ă­zĂ©nek kiemelĂ©sĂ©ben, ne hagyd tĂșlzottan megpirulni.

    4

    Add hozzå a friss chili paprikåt, majd a garam masalåt, és pirítsd tovåbb 2-3 percig, hogy a fƱszerek összeérjenek.

    Ha szeretnĂ©d, a chili magjĂĄt eltĂĄvolĂ­thatod, hogy kevĂ©sbĂ© legyen csĂ­pƑs.

    5

    EzutĂĄn add hozzĂĄ a fƑtt babot, öntsd rĂĄ a kĂłkusztejet, Ă©s a leveskockĂĄt. FƑzd tovĂĄbb 20-30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A kĂłkusztej gazdag Ă­zt ad a levesnek, Ă©s egyedi textĂșrĂĄt biztosĂ­t.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt pihenni hagyhatod a levest, hogy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.

    A leves tålalåsakor egy kis friss koriandert is szórhatsz a tetejére, hogy még frissebb ízt adjon.