Keverd össze a lisztet a cukorral, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá a tojássárgáját, és gyúrd tésztává.
A tésztát gyorsan gyúrd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát, majd bélelj ki vele egy tepsit. Süsd elő 180°C-on 10 percig.
A tepsit érdemes sütőpapírral kibélelni, hogy a tészta ne ragadjon le.
A túrót keverd össze a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tejföllel, majd simítsd rá az elősütött tésztára.
A túrót előzőleg törheted át szitán, hogy krémesebb legyen.
Verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, és keverd tovább, amíg fényes habot nem kapsz.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel, így könnyebben keményedik meg. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab szép fényes legyen.
Simítsd el a baracklekvárt a túrókrémen, majd terítsd rá a tojáshabot.
A baracklekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.
Süsd 150°C-on 15-20 percig, amíg a hab aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel.
Figyeld a habot, mert könnyen megéghet. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot, vagy takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.