Rákos Miyeokguk, koreai tengeri kel leves rákokkal

Rákos Miyeokguk

A Miyeokguk egy hagyományos koreai leves, amelyet tengeri kelből készítenek, és gyakran fogyasztják születésnapokon vagy különleges alkalmakon, mivel a tengeri kel az életet és hosszú életet szimbolizálja. A rákos változata gazdag ízvilágot ad hozzá, miközben megőrzi az étel egyszerűségét és egészségügyi előnyeit. Ez a leves könnyen elkészíthető, és rendkívül tápláló, ideális étkezés a hideg napokon vagy egy gyors ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
40 g Miyeok (szárított tengeri kel)
300 g Rák
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Sezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 l Víz
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított miyeokot tedd vízbe, és hagyd 10-15 percig ázni, amíg megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, forró vízben is áztathatod, hogy hamarabb megpuhuljon.

    2

    A rákot tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát vágd apróra.

    A rákokat ne hagyd túl sokáig főzni, mert könnyen keményedhetnek, ha túl sokáig vannak a tűzön.

    3

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá az áztatott miyeokot, a rákokat, az apróra vágott fokhagymát, valamint a szójaszószt és szezámolajat.

    Ne hagyd el a szezámolajat, mert az adja meg a leves gazdag, diós ízét, amely jól illik a tengeri kelhez.

    4

    Főzd a levest 20-25 percig, amíg a rákok teljesen megfőnek és a miyeok is puhává válik.

    A leveset közepes lángon főzd, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    5

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával.

    A zöldhagyma friss ízt ad, és szép színt ad a levesnek.