A szárított miyeokot tedd vízbe, és hagyd 10-15 percig ázni, amíg megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, forró vízben is áztathatod, hogy hamarabb megpuhuljon.
A rákot tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A fokhagymát vágd apróra.
A rákokat ne hagyd túl sokáig főzni, mert könnyen keményedhetnek, ha túl sokáig vannak a tűzön.
Egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá az áztatott miyeokot, a rákokat, az apróra vágott fokhagymát, valamint a szójaszószt és szezámolajat.
Ne hagyd el a szezámolajat, mert az adja meg a leves gazdag, diós ízét, amely jól illik a tengeri kelhez.
Főzd a levest 20-25 percig, amíg a rákok teljesen megfőnek és a miyeok is puhává válik.
A leveset közepes lángon főzd, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával.
A zöldhagyma friss ízt ad, és szép színt ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.