A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a szódavizet és egy csipet sót, majd dolgozd simára.
A tésztát alaposan keverd ki, hogy csomómentes legyen. Használhatsz habverőt vagy botmixert.
Hagyd a tésztát 10-15 percig pihenni, majd egy vékonyan kiolajozott serpenyőben süss belőle 6-8 palacsintát.
A pihentetés alatt a liszt megszívja magát, így a palacsinta lágyabb lesz. A serpenyőt csak vékonyan olajozd ki, hogy ne legyen túl zsíros a palacsinta.
A töltelékhez keverd össze a darált diót 50 g cukorral, és a kakaóport egy másik edényben 30 g cukorral.
A dió töltelékhez adhatsz egy kevés őrölt fahéjat is.
Kezdődhet a rétegezés: egy hőálló tálba helyezz egy palacsintát, kend meg lekvárral, majd tegyél rá egy újabb palacsintát.
Használhatsz bármilyen lekvárt, ami ízlik. A lekvárt vékonyan kend el, hogy ne legyen túl édes.
Szórd meg a következő réteget a cukros dióval, majd újabb palacsinta következik.
A dió tölteléket egyenletesen szórd el a palacsintán.
A következő réteget a kakaós-cukros keverékkel szórd meg, és folytasd a rétegezést, amíg az összes palacsinta elfogy.
A kakaós tölteléket is egyenletesen szórd el.
A legfelső rétegre kend rá a tejfölt, majd előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig süsd.
A tejfölt egyenletesen kend el a tetején. A sütőt előmelegítsd, mielőtt beteszed a palacsintát.
Közben a csokoládéöntethez olvaszd fel az étcsokoládét a tejjel és a vajjal, majd keverd simára.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel. Vigyázz, hogy ne égjen meg.
A megsült palacsintát locsold meg a forró csokoládéöntettel, majd hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
A csokoládéöntettel bőségesen locsold meg a palacsintát. Hagyd állni, hogy a csokoládé beszívódjon.
Szeletelve tálald, és porcukorral vagy extra dióval díszítsd.
A palacsintát hagyd kicsit hűlni szeletelés előtt, hogy ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.