Rakott zöldbab darált hússal sütve

Rakott zöldbab darált hússal

A rakott zöldbab darált hússal a magyar konyha egyik klasszikus fogása, amely minden alkalomra tökéletes választás. Az étel rétegezése nemcsak látványos, hanem garantálja az ízek harmonikus összeolvadását. A tejfölös-sajtos teteje pedig ropogós réteget képez, amely az ételt igazán különlegessé teszi. Ez a recept egyszerű, mégis laktató és ízletes, tökéletes megoldás egy családi ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldbab
400 g Darált sertéshús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Rizs
200 ml Tejföl
100 g Sajt
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
20 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot tisztítsd meg, majd enyhén sós vízben főzd elő 5-6 percig, hogy kissé megpuhuljon. Szűrd le és tedd félre.

    A zöldbabot ne főzd túl, mert szétesik a sütés során. Fontos, hogy kissé roppanós maradjon.

    2

    A rizst főzd meg enyhén sós vízben, amíg puha nem lesz. Szűrd le és tedd félre.

    A rizst pergősre főzd, hogy ne legyen ragacsos.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd a darált húst, és pirítsd, amíg a hús kifehéredik.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet. A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.

    4

    Fűszerezd a húst sóval, borssal, és pirospaprikával. Főzd tovább, amíg a hús teljesen átsül, majd tedd félre.

    A darált húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.

    5

    Egy tepsit vagy hőálló tálat kenj ki egy kevés olajjal. Az aljára terítsd a zöldbab felét, majd simítsd rá a rizs felét.

    A rétegezésnél figyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a hozzávalókat.

    6

    Rétegezd a darált húst a rizsre, majd ismételd meg a zöldbab és a rizs rétegezését. A tetejét kend meg tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal.

    A tejfölt keverd ki egy kis sóval, hogy ízesebb legyen.

    7

    Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul.

    Ha a sajt túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a rakott ételt pár percig hűlni, majd szeletelve tálald.

    A hűtés segít, hogy a rakott étel jobban szeletelhető legyen és ne essen szét.