Ramen sült csirkecomb filével, tojással és friss zöldségekkel tálalva

Ramen sült csirkecomb filével

A ramen Japánban a mindennapi étkezés része, de világszerte a comfort food egyik legkedveltebb változata lett. A sült csirkecomb filé hozzáadása ehhez a klasszikus keleti leveshez új textúrát és ízréteget ad. Ahogy a csirke sül, az illata azonnal meghozza az étvágyat, a tészta pedig tökéletesen beszívja a gazdag alaplevet. Technikai tanács: a bőrös csirkecomb nem csak szaftosabb, de a sült bőr ropogóssága is emeli az étel élvezetét. Ez az étel tökéletes választás hétvégi kényeztetéshez vagy vendégváráshoz is – garantáltan elvarázsol mindenkit a keleti ízvilágával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
300 g Csirkecomb filé (bőrös, csont nélküli)
2 db Tojás
800 ml Csirke alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 db Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 db Zöldhagyma
20 g Friss spenótlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket sózd, borsozd, majd forró serpenyőben kevés olajon süsd meg mindkét oldalát, míg szép aranybarnára sülnek, és átsülnek belül is. Ez kb. 6-8 perc oldalanként.

    A bőrös oldalt süsd először, így ropogósabb lesz – nyomd le sütés közben egy spatulával!

    2

    Amíg a csirke sül, melegítsd fel a szezámolajat egy lábasban, add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a reszelt gyömbért, és pirítsd 1-2 percig.

    Folyamatos keveréssel dolgozz, hogy ne égjen meg a fokhagyma – az íz így marad kellemes!

    3

    Öntsd hozzá a csirke alaplevet és a szójaszószt, majd forrald fel, utána vedd kisebb lángra, és hagyd gyöngyözni 10 percig.

    Használj házi alaplevet, ha lehet – intenzívebb és természetesebb lesz az ízvilág.

    4

    A tojásokat forrásban lévő vízben főzd pontosan 6 percig, majd jeges vízben hűtsd le, hogy könnyebben hámozhatók legyenek és megmaradjon a lágy sárgája.

    A pontos időzítés elengedhetetlen – így lesz krémes a belső, nem kemény.

    5

    A ramen tésztát külön edényben főzd meg a csomagoláson szereplő utasítás szerint (általában 3-4 perc), majd szűrd le és öblítsd át meleg vízzel.

    Ne hagyd túl sokáig állni – közvetlenül tálalás előtt főzd meg, így nem lesz ragacsos.

    6

    Szeleteld fel a megsült csirkecomb filét keresztben, vékony szeletekre. A zöldhagymát karikázd fel, a spenótleveleket öblítsd át.

    A csirkehús pihentetése szeletelés előtt szaftosabb eredményt ad – várj 2-3 percet.

    7

    Tálalás: tedd a tésztát mély tálba, öntsd rá a forró alaplevet, majd helyezd rá a csirkeszeleteket, félbevágott tojásokat, spenótot és zöldhagymát.

    A díszítést rendezd harmonikusan: minden összetevő látszódjon, így étvágygerjesztőbb a tál.