Ramen sült marhahússal, tojással és friss zöldségekkel tálalva

Ramen sült marhahússal

A Ramen sült marhahússal egy hagyományos japán étel, amely egy gazdag és ízletes leves formájában érkezik, tele fűszeres alapanyagokkal és húsokkal. A ramen a japán konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb ételének számít, és minden étkezésnél tökéletes választás. A sült marhahús különleges ízt ad a levesnek, míg a tojás és a friss zöldségek egyensúlyba hozzák a fogást. A ramen elkészítése egy igazi kulináris élményt nyújt, amely nemcsak a fűszeres ízek kedvelőinek, hanem minden gasztronómiai kalandor számára egy igazi ínycsiklandó étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Marhahús (steak vagy más vágás)
200 g Ramen tészta
2 szegfű Fokhagyma
1 cm Ginger
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Soy sauce
2 db Tojás
1 db Bok choy
1 tk. Szezámmag
0.5 tk. Chili por
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld fel, és egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Sütjük a húst, hogy kívül ropogós, belül szaftos legyen.

    A húst a kívánt állag szerint süsd, ha vékony szeletekben sütöd, gyorsabban elkészül.

    2

    A ramen tésztát főzd meg forró vízben az utasítások szerint, majd tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, hogy ne legyen túl puha. Az al dente állag ideális.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd őket olívaolajban, hogy kihozd az aromáikat.

    Ne pirítsd túl sokáig, mert akkor keserűvé válhatnak a fűszerek.

    4

    Add hozzá a szójaszószt és chili port, majd alacsony hőmérsékleten hagyd összefőzni.

    A chili por ízesíti a levest, de ha nem szereted túl csípősre, kevesebb is elég.

    5

    A tojásokat főzd meg, hogy a sárgája puha maradjon, majd szeleteld fel.

    A tojásokat kb. 7-8 percig főzd, hogy a sárgája krémes maradjon.

    6

    A tálaláshoz tegyél egy adag ramen tésztát, öntsd rá a fűszeres szójaszószos alapot, tedd rá a sült marhahúst, a főtt tojást, bok choy-t, és szórd meg szezámmaggal.

    A bok choy gyorsan megpuhul a forró levestől, így ne tedd túl sokáig a tálba, hogy megőrizze a frissességét.