Ramen tál sült sertéshússal, tésztával és feltétekkel

Ramen sült sertéshússal

A ramen egy tradicionális japán étel, amely évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend. A sertés alapú ramen gazdag, ínycsiklandó ízvilágot kínál, amely könnyen elkészíthető és tökéletes választás a gyors vacsorákhoz vagy egy szívmelengető étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
1000 ml Sertés alaplé
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
50 g Sójabab csíra
2 szál Zöldhagymák
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Tonkotsu szósz
2 db Sült sertéshús
1 tk. Chili olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a ramen tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint. Általában 3-4 percig kell főzni a tésztát, amíg megpuhul.

    Ne főzd túl a tésztát, mivel a túl puha tészta elázhat a levesben és elveszti a textúráját.

    2

    Közben készítsd el a tojásokat: Forralj vizet, majd tedd bele a tojásokat 7-8 percre, hogy lágy tojássárgájúakat kapj. Miután kész, tedd hideg vízbe a tojásokat, hogy megállj a főzési folyamatot.

    A tojásokat csak épphogy főzd meg, hogy a sárgája puha maradjon.

    3

    A sertéshúst süsd meg egy serpenyőben, amíg a bőrük ropogós és a hús átsül. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A sertéshúst közepes hőmérsékleten süsd, hogy átsüljön és megmaradjon szaftos.

    4

    A sertés alaplevet tedd egy nagy fazékba, és melegítsd fel közepes lángon. Adj hozzá 2 evőkanál tonkotsu szószt, hogy ízesítse az alaplevet. Keverd jól össze.

    A tonkotsu szósz gazdag ízű, amelyet a sertés alaplével kombinálva igazán ínycsiklandó levest kapsz.

    5

    Közben szeleteld fel a zöldhagymákat vékony karikákra és az egyéb feltéteket előkészítheted.

    A zöldhagymát szép, vékony karikákra vágva frissebb és könnyebben fogyasztható lesz.

    6

    Amikor az alaplé felforrt, öntsd bele a főtt ramen tésztát a fazékba, majd hagyd, hogy 1-2 percig együtt forrjon a levesben.

    A tészta gyorsan felszívja a leves ízét, így a legjobb, ha a tésztát és a levest egyszerre tálalod.

    7

    Tálald a levest egy mély tányérban. A ramen tetejére tedd a főtt tojást (félbevágva), a sült sertéshúst, szójaszósz csírát, zöldhagymát, és egy kis chili olajat a pikáns ízért.

    A chili olaj opcionális, de egy kis csípősség fokozza az ízeket!

    8

    Tálald azonnal és élvezd a gazdag, ínycsiklandó ramen levest!