A gombákat tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd le a szárukat, hogy egyenletes méretűek legyenek.
A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel! Ehelyett töröld át egy nedves papírtörlővel.
Sózd és borsozd meg a gombákat ízlés szerint, majd forgasd meg őket először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt parmezánt vagy más kemény sajtot a gazdagabb ízért.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes hőfokon, és süsd a panírozott gombákat aranybarnára minden oldalukon. Sütés után helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
A gombát ne zsúfold túl a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és a panír nem lesz ropogós.
Készítsd el a salátát: vágd fel a fejes salátát, a paradicsomot és az uborkát kisebb darabokra, majd tedd egy nagy tálba.
A salátához adhatsz más zöldségeket is, például paprikát, répát vagy kukoricát.
Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd locsold meg vele a salátát. Keverd alaposan össze, hogy az öntet mindenhol bevonja a zöldségeket.
Az öntetbe tehetsz egy kevés mézet vagy mustárt is, hogy még ízletesebb legyen.
Tálald a frissen sült rántott gombát a saláta mellé. Kínálhatod frissen sült kenyérrel vagy más körettel.
A rántott gombát kínálhatod tartármártással vagy fokhagymás tejföllel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.