A bao bucikat gőzöld meg forró vízgőz felett 6–8 percig. Használj bambusz- vagy fémszűrőt, és fedd le. Ügyelj, hogy ne érje víz a tésztát, különben túl puha lesz.
Ha nincs gőzölőd, egy lábasban forralj vizet, helyezz rá egy fém szűrőt, abba a bao bucikat, és fedd le egy fedővel. A lényeg, hogy a gőz járja át a tésztát.
A karfiolt szedd kisebb rózsákra, majd enyhén sós vízben főzd elő kb. 5 percig. Szűrd le, és hagyd kihűlni teljesen, hogy panírozható legyen.
Ne főzd túl a karfiolt, mert akkor szét fog esni panírozás közben. Akkor jó, ha még kicsit roppanós.
Készítsd elő a panírozó állomásokat: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. A kihűlt karfiolrózsákat forgasd bele sorrendben, majd helyezd sütésre előkészítve egy tálra.
A lisztbe keverhetsz egy kis sót, borsot és fűszerpaprikát a pikánsabb ízért. A zsemlemorzsába reszelhetsz parmezánt is a gazdagabb ízért.
Melegítsd fel az olajat egy mély edényben kb. 170–180 °C-ra. A panírozott karfiolt süsd aranybarnára 3–4 perc alatt. Papírtörlőre szedd ki, hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted úgy, hogy egy darabka kenyeret dobsz bele. Ha gyorsan megbarnul, akkor elég forró. Ne tegyél túl sok karfiolt egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat, és a panír nem lesz ropogós.
A meggőzölt bao bucikat óvatosan nyisd szét. Helyezz bele néhány ropogós karfiolrózsát, majd kanalazz rá görög joghurtot. Ízlés szerint sózd, borsozd a tetejét.
A joghurt helyett használhatsz fokhagymás tejfölt vagy majonézt is. Díszítheted friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
Tipp: tálalás előtt egy kevés olívaolajjal meg lehet locsolni a joghurtot a selymesebb ízért. Az ételt frissen, melegen fogyaszd, így a panír ropogóssága megmarad.
A bao bunokat tálalás előtt melegítsd át egy kicsit, hogy puhábbak legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.