A paradicsomokat vágd apróra, a hagymát és fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.
Ha szeretnéd, a paradicsomokat egy turmixgépben is pürésítheted, hogy simább állagot kapj.
Egy lábasban öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd benne a zúzott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma és gyömbér aromája akkor lesz a legerősebb, ha alacsony lángon pirítod őket.
Add hozzá a paradicsomot, a hosszú borsot, a koriander port, a tamarind pasztát és a szárított curry levelet, és keverd jól össze.
A tamarind adja a Rasam savanykás ízét, amely jól kiegyensúlyozza a fűszeres alapot.
Öntsd hozzá a vizet, és főzd 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.
A víz mennyiségét az étel sűrűségétől függően módosíthatod, ha hígabb levest szeretnél, több vizet adj hozzá.
Tálald friss korianderrel megszórva, és sózd ízlés szerint.
A koriander frissessége remekül kiegészíti a Rasam gazdag ízét, így érdemes bőségesen használni belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.