Rasam hosszú borssal, gazdag fűszeres lé tálalva friss korianderrel

Rasam hosszú borssal

A Rasam egy klasszikus dél-indiai étel, amelyet különböző fűszerekkel és tamarind pasztával készítenek. A hosszú bors különleges összetevője ennek az ételnek, amely ad egy pikáns, enyhén csípős ízt. Az étel hagyományosan az indiai háztartásokban reggelire vagy ebédre kerül tálalásra. Az indiai konyhában a Rasam számos változatban létezik, és mindig egy gazdag, fűszeres alapot biztosít a főétkezéshez. Technikai tanács: A hosszú borsot ne használd túl nagy mennyiségben, mert erős íze van, és dominálhatja az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Friss paradicsom
1 tk. Hosszú bors
1 ek. Tamarind paszta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Koriander por
1 ek. Szárított curry levél
2 ek. Olívaolaj
600 ml Víz
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd apróra, a hagymát és fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le.

    Ha szeretnéd, a paradicsomokat egy turmixgépben is pürésítheted, hogy simább állagot kapj.

    2

    Egy lábasban öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd benne a zúzott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma és gyömbér aromája akkor lesz a legerősebb, ha alacsony lángon pirítod őket.

    3

    Add hozzá a paradicsomot, a hosszú borsot, a koriander port, a tamarind pasztát és a szárított curry levelet, és keverd jól össze.

    A tamarind adja a Rasam savanykás ízét, amely jól kiegyensúlyozza a fűszeres alapot.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A víz mennyiségét az étel sűrűségétől függően módosíthatod, ha hígabb levest szeretnél, több vizet adj hozzá.

    5

    Tálald friss korianderrel megszórva, és sózd ízlés szerint.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a Rasam gazdag ízét, így érdemes bőségesen használni belőle.