A tamárindot oldjuk fel vízben, majd szűrjük le, hogy eltávolítsuk a magokat és a héjat.
A tamárind egy erős savas alap, amely segít a rasam karakteres ízének kialakításában.
A koriandermagot, köményt, feketeborsot és mustármagot egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg, majd őröljük le fűszerőrlőben.
A frissen őrölt fűszerek sokkal intenzívebb ízt adnak az ételnek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olívaolajon pirítsuk meg.
Ne hagyd túl sokáig pirulni a hagymát, hogy ne keseredjen meg.
Adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt fűszereket és a tamárindot a hagymás keverékhez, és keverjük jól össze.
A pirospaprika segít kiemelni az étel ízét és színt ad neki.
Öntsük hozzá a vizet és főzzük 10-15 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.
A hosszabb főzés segít, hogy az ízek gazdagodjanak és jobban érvényesüljenek.
Adjuk hozzá az egreshúst (ha friss, vágjuk fel apró darabokra), és főzzük további 10-15 percig.
A friss egres édeskés íze tökéletesen harmonizál a rasam fűszeres alapjával.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderlevelekkel és tálaljuk melegen.
A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad az ételnek, tökéletes kiegészítője a rasamnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.