Rasam tálalva, gazdag fűszeres lében egreshússal és friss korianderlevelekkel

Rasam indiai egresel

A Rasam egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. Eredetileg Dél-Indiából származik, és sokféle változata létezik. Az édes-savanykás tamárind és a friss egres egy különleges ízvilágot hoznak létre, miközben a fűszeres alaplé gazdagítja a levest. Az ételt gyakran fogyasztják főételként, és gyakran tálalják rizssel vagy más kísérő étellel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Tamárind
500 ml Víz
1 tk. Kömény
0.5 tk. Feketebors
1 tk. Mustármag
1 tk. Koriandermag
50 g Egreshús (friss vagy szárított)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ág Cilantro (koriander) levelek
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tamárindot oldjuk fel vízben, majd szűrjük le, hogy eltávolítsuk a magokat és a héjat.

    A tamárind egy erős savas alap, amely segít a rasam karakteres ízének kialakításában.

    2

    A koriandermagot, köményt, feketeborsot és mustármagot egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg, majd őröljük le fűszerőrlőben.

    A frissen őrölt fűszerek sokkal intenzívebb ízt adnak az ételnek.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olívaolajon pirítsuk meg.

    Ne hagyd túl sokáig pirulni a hagymát, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt fűszereket és a tamárindot a hagymás keverékhez, és keverjük jól össze.

    A pirospaprika segít kiemelni az étel ízét és színt ad neki.

    5

    Öntsük hozzá a vizet és főzzük 10-15 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.

    A hosszabb főzés segít, hogy az ízek gazdagodjanak és jobban érvényesüljenek.

    6

    Adjuk hozzá az egreshúst (ha friss, vágjuk fel apró darabokra), és főzzük további 10-15 percig.

    A friss egres édeskés íze tökéletesen harmonizál a rasam fűszeres alapjával.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderlevelekkel és tálaljuk melegen.

    A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad az ételnek, tökéletes kiegészítője a rasamnak.