A paradicsomokat vágd apró darabokra. A fokhagymát és a zöld chiliket vágd fel finomra.
A paradicsomokat jól érettnek válaszd, hogy intenzívebb íze legyen a levesnek.
Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát és a chilit, és pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek kiengedjenek.
Ha szeretnéd, egy kevés fekete mustármagot is hozzáadhatsz a fokhagymához a pirítás során, hogy még gazdagabb íze legyen.
Add hozzá a paradicsomot a serpenyőhöz, és főzd 5-10 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.
A paradicsomot alacsony hőmérsékleten főzd, hogy a savanyú és édes ízek jól összeérjenek.
Add hozzá a tamarind pasztát, köményt, koriander port, fűszerpaprikát és sót. Öntsd fel vízzel, és főzd további 10 percig, amíg a leves ízes lesz.
A tamarind paszta friss, savanykás ízt ad, ami remekül kiegészíti a paradicsom édes-savanyú ízét.
A kész levest szűrd le, hogy a leves tiszta, sima legyen, majd tálald egy tálban.
A szűrés biztosítja, hogy a leves egységes és finom textúrájú legyen.
A joghurtot adj hozzá a levestől függően, hogy mennyi krémességet szeretnél. Facsard bele a lime levét és szórd meg friss korianderrel.
A joghurt krémességet ad a levesnek, és lágyítja a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.