Rasam joghurttal, paradicsommal, lime-mal és friss korianderrel tálalva

Rasam joghurttal

A Rasam egy hagyományos dél-indiai étel, amelyet fűszeres és savanykás levesként szolgálnak fel. Az étel alapja a tamarind, amely savanykás ízével kitűnően passzol a fűszeres fűszerekkel, mint a koriander és kömény. A joghurt hozzáadása lágyítja és krémessé teszi a leves textúráját, miközben gazdag ízélményt ad. A Rasam hagyományosan a családi étkezések részeként kerül az asztalra, és egyaránt fogyasztható önálló étkezésként vagy más indiai ételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Paradicsom
1 ek. Tamarind paszta
4 gerezd Fokhagyma
10 g Friss koriander
2 db Zöld chili
200 g Házisajt (joghurtos)
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd apró darabokra. A fokhagymát és a zöld chiliket vágd fel finomra.

    A paradicsomokat jól érettnek válaszd, hogy intenzívebb íze legyen a levesnek.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát és a chilit, és pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek kiengedjenek.

    Ha szeretnéd, egy kevés fekete mustármagot is hozzáadhatsz a fokhagymához a pirítás során, hogy még gazdagabb íze legyen.

    3

    Add hozzá a paradicsomot a serpenyőhöz, és főzd 5-10 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.

    A paradicsomot alacsony hőmérsékleten főzd, hogy a savanyú és édes ízek jól összeérjenek.

    4

    Add hozzá a tamarind pasztát, köményt, koriander port, fűszerpaprikát és sót. Öntsd fel vízzel, és főzd további 10 percig, amíg a leves ízes lesz.

    A tamarind paszta friss, savanykás ízt ad, ami remekül kiegészíti a paradicsom édes-savanyú ízét.

    5

    A kész levest szűrd le, hogy a leves tiszta, sima legyen, majd tálald egy tálban.

    A szűrés biztosítja, hogy a leves egységes és finom textúrájú legyen.

    6

    A joghurtot adj hozzá a levestől függően, hogy mennyi krémességet szeretnél. Facsard bele a lime levét és szórd meg friss korianderrel.

    A joghurt krémességet ad a levesnek, és lágyítja a fűszeres ízeket.