Rasam nyers mangóval, gazdag fűszerekkel tálalva

Rasam nyers mangóval

A Rasam egy tradicionális dél-indiai leves, amely az éles fűszerek és friss zöldségek kombinációja. Az eredeti változatot gyakran citrommal és tamari szósszal készítik, de mi most nyers mangót adunk hozzá, hogy egy különleges, friss ízt adjunk neki. A mangó savanykás íze és a fűszerek gazdagsága tökéletesen kiegészíti egymást.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Nyers mangó
100 g Lencse
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
2 db Paradicsom
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény
1 ek. Tamari szósz
1 ek. Citromlé
5 db Curry levelek
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A lencsét nem kell előre beáztatni, de ha gyorsabban szeretnéd, akkor előáztathatod néhány órára.

    2

    A nyers mangót hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. Ha édesebb mangót használsz, csökkentsd a citromlé mennyiségét.

    A mangó frissessége nagyban befolyásolja a rasam ízét, ezért válassz érett, de kemény mangót.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld chilit pedig felkarikázd.

    A chili mennyiségét személyre szabhatod a kívánt csípősség szerint.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát 3-5 percig.

    A fokhagyma pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    5

    Add hozzá a felkarikázott zöld chilit és a paradicsomot, majd főzd 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomot villával enyhén nyomkodd meg, hogy gyorsabban feloldódjon.

    6

    Add hozzá a koriander port, köményt, tamari szószt és borsot, majd öntsd hozzá a főtt lencsét és a mangó kockákat.

    A tamari szósz ízesíti a rasamot, de ha nem szereted a sós ízt, akkor csökkentsd a mennyiségét.

    7

    Töltsd fel vízzel, és főzd az egészet 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a leves állaga könnyedebb legyen.

    8

    A végén adj hozzá friss curry leveleket, citromlét, és ízesítsd sóval és borssal.

    A curry levelek különleges ízt adnak a rasamnak. Ha nem találod őket, használhatsz más fűszernövényeket.

    9

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A rasamot tálalhatod friss naan kenyérrel vagy basmati rizzsel.