Rasgulla pisztáciával díszítve, tálalva egy elegáns tányéron.

Rasgulla pisztáciával

A Rasgulla egy híres indiai desszert, amely szinte minden ünnepi étkezésen ott van. Az édes túró golyókat szirupban főzik, és eredetileg Bengáliából származik. Az édesség egyedülálló jellege a rózsavíz és pisztácia kombinációjából fakad. A pisztácia friss, enyhén pörkölt íze tökéletesen harmonizál a túró édes és enyhén savanykás ízével. Technikai tipp: a golyókat soha ne főzd túl, hogy megőrizzék puha és szaftos textúrájukat.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Túró
200 g Cukor
100 g Tejpor
50 g Liszt
250 ml Víz
1 ek. Rózsavíz
0.5 tk.
50 g Pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy nagy tálba, és alaposan nyomkodd át, hogy sima legyen. Ehhez egy szűrőt vagy egy finom szövésű szitát használhatsz.

    A túró legyen friss és jól lecsöpögtetett, hogy ne legyen túl vizes, különben a tészta túl lágy lesz.

    2

    A cukrot, vízet és sót egy kis lábasban melegítsd össze, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    Ne forrald fel a szirupot, elég, ha csak feloldódik a cukor, hogy ne veszítse el az ízét.

    3

    A túróhoz add hozzá a tejport, lisztet és a rózsavizet. Keverd alaposan össze, majd formázz kis golyókat a masszából, kb. 3-4 cm átmérőjűeket.

    Ha a tészta ragad, nedves kézzel formázd a golyókat, így könnyebb lesz dolgozni vele.

    4

    Egy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a golyókat. Főzd őket körülbelül 20 percig, amíg megemelkednek a víz tetejére.

    Ne zsúfolj túl sok golyót a lábasba, mert akkor nem tudnak egyenletesen főni.

    5

    A pisztáciát apróra vágva, szórd a kész rasgullákra, miután kiszedted őket a vízből és hagytad kihűlni.

    A pisztáciát a legfrissebben pörkölt változatban használjuk, hogy intenzívebb ízt adjon.