Rasgulla túrós, egy édes indiai desszert

Rasgulla túrós

A Rasgulla története Indiában gyökerezik, és az egyik legismertebb indiai desszert, amely a túró és a fűszeres szirup egyesítésével készül. A Rasgulla különösen ünnepi alkalmakkor népszerű, és a hagyományos indiai édességek közé tartozik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Túró
2 ek. Búzaliszt
150 g Cukor
200 ml Tej
1 rúd Fahéj
500 ml Víz
1 ek. Citromlé
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót jól nyomkodd meg, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle, majd tedd egy nagy tálba.

    A túró állaga nagyon fontos, hogy elkerüld a túl lágy vagy kemény golyókat, érdemes tiszta gézen kinyomkodni.

    2

    Add hozzá a búzalisztet, és alaposan keverd össze a túróval, hogy sima, formázható masszát kapj.

    A lisztet fokozatosan add hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a massza.

    3

    Formázz kis golyókat a túrós masszából, és tedd őket egy tálcára.

    A golyókat ügyelj arra, hogy egyforma méretűek legyenek, így egyenletesen fognak megfőni.

    4

    Egy lábasban forralj vizet a cukorral, fahéjjal és vaníliával, hogy szirupot készíts.

    A fahéj és vanília igazán különleges ízt ad a szirupnak, ami átjárja a rasgullát.

    5

    Miután a szirup felforrt, óvatosan tedd bele a túrós golyókat, és főzd őket 20-25 percig, amíg megduzzadnak és puhábbá válnak.

    Ne keverd meg a golyókat főzés közben, mert könnyen széteshetnek.

    6

    Amikor elkészültek, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni őket a szirupban, hogy jól átjárja őket a fűszeres íz.

    Minél tovább hagyod pihenni, annál ízesebbek lesznek a golyók.

    7

    Tálald hűtve vagy szobahőmérsékleten, egy kis friss citromlével a tetején.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiegyensúlyozza a cukor édességét.