Rasgulla tĂșrĂłs, egy Ă©des indiai desszert

Rasgulla tĂșrĂłs

A Rasgulla törtĂ©nete IndiĂĄban gyökerezik, Ă©s az egyik legismertebb indiai desszert, amely a tĂșrĂł Ă©s a fƱszeres szirup egyesĂ­tĂ©sĂ©vel kĂ©szĂŒl. A Rasgulla kĂŒlönösen ĂŒnnepi alkalmakkor nĂ©pszerƱ, Ă©s a hagyomĂĄnyos indiai Ă©dessĂ©gek közĂ© tartozik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 2 ek. BĂșzaliszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 200 ml Tej
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂșrĂłt jĂłl nyomkodd meg, hogy a felesleges nedvessĂ©g eltĂĄvozzon belƑle, majd tedd egy nagy tĂĄlba.

    A tĂșrĂł ĂĄllaga nagyon fontos, hogy elkerĂŒld a tĂșl lĂĄgy vagy kemĂ©ny golyĂłkat, Ă©rdemes tiszta gĂ©zen kinyomkodni.

    2

    Add hozzĂĄ a bĂșzalisztet, Ă©s alaposan keverd össze a tĂșrĂłval, hogy sima, formĂĄzhatĂł masszĂĄt kapj.

    A lisztet fokozatosan add hozzĂĄ, hogy ne legyen tĂșl sƱrƱ a massza.

    3

    FormĂĄzz kis golyĂłkat a tĂșrĂłs masszĂĄbĂłl, Ă©s tedd Ƒket egy tĂĄlcĂĄra.

    A golyĂłkat ĂŒgyelj arra, hogy egyforma mĂ©retƱek legyenek, Ă­gy egyenletesen fognak megfƑni.

    4

    Egy låbasban forralj vizet a cukorral, fahéjjal és vaníliåval, hogy szirupot készíts.

    A fahĂ©j Ă©s vanĂ­lia igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zt ad a szirupnak, ami ĂĄtjĂĄrja a rasgullĂĄt.

    5

    MiutĂĄn a szirup felforrt, Ăłvatosan tedd bele a tĂșrĂłs golyĂłkat, Ă©s fƑzd Ƒket 20-25 percig, amĂ­g megduzzadnak Ă©s puhĂĄbbĂĄ vĂĄlnak.

    Ne keverd meg a golyĂłkat fƑzĂ©s közben, mert könnyen szĂ©teshetnek.

    6

    Amikor elkĂ©szĂŒltek, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd pihenni Ƒket a szirupban, hogy jĂłl ĂĄtjĂĄrja Ƒket a fƱszeres Ă­z.

    Minél tovåbb hagyod pihenni, annål ízesebbek lesznek a golyók.

    7

    TĂĄlald hƱtve vagy szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, egy kis friss citromlĂ©vel a tetejĂ©n.

    A citromlĂ© frissessĂ©get ad az Ă©telnek, Ă©s kiegyensĂșlyozza a cukor Ă©dessĂ©gĂ©t.