A túrót jól nyomkodd meg, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle, majd tedd egy nagy tálba.
A túró állaga nagyon fontos, hogy elkerüld a túl lágy vagy kemény golyókat, érdemes tiszta gézen kinyomkodni.
Add hozzá a búzalisztet, és alaposan keverd össze a túróval, hogy sima, formázható masszát kapj.
A lisztet fokozatosan add hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a massza.
Formázz kis golyókat a túrós masszából, és tedd őket egy tálcára.
A golyókat ügyelj arra, hogy egyforma méretűek legyenek, így egyenletesen fognak megfőni.
Egy lábasban forralj vizet a cukorral, fahéjjal és vaníliával, hogy szirupot készíts.
A fahéj és vanília igazán különleges ízt ad a szirupnak, ami átjárja a rasgullát.
Miután a szirup felforrt, óvatosan tedd bele a túrós golyókat, és főzd őket 20-25 percig, amíg megduzzadnak és puhábbá válnak.
Ne keverd meg a golyókat főzés közben, mert könnyen széteshetnek.
Amikor elkészültek, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni őket a szirupban, hogy jól átjárja őket a fűszeres íz.
Minél tovább hagyod pihenni, annál ízesebbek lesznek a golyók.
Tálald hűtve vagy szobahőmérsékleten, egy kis friss citromlével a tetején.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiegyensúlyozza a cukor édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.