A tejet egy lábasban hozd felforrni, majd add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és sáfrányt. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
A sáfrány ad egy különleges ízt és színt az ételnek, de csak egy csipet kell belőle, hogy ne nyomja el a többi ízt.
Amikor a tej felforrt, add hozzá a kókusztejet, majd lassú tűzön főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rasmalai-nak, és segít egyensúlyba hozni az ízeket.
Közben készítsd el a rasgullát (képzelt kis golyókat) ricinusliszttel és egy kevés vízzel, és formáld őket a kívánt méretű golyókká.
A golyókat ne készítsd túl nagyra, mert főzés közben megnőnek.
A kis golyókat főzd a tejben, amíg megpuhulnak, körülbelül 15-20 percig.
A rasgullák akkor készültek el, amikor teljesen megpuhulnak, és felveszik a tej ízét.
Amikor a golyók elkészültek, öntsd a tejkeveréket egy tálba, és hagyd, hogy lehűljön. Tálald a rasmalait friss mandulával díszítve.
A mandula ropogóssága és frissessége jól kiegészíti a krémes tejdesszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.