Rasmalai mandulával tálalva, gazdag és krémes indiai desszert

Rasmalai mandulával

A rasmalai egy híres indiai desszert, amelyet tejből és sajtból készítenek, és számos változata létezik, mindegyik az indiai konyha gazdag hagyományait tükrözi. A mandulával díszített változat gazdag ízével és kellemesen krémes textúrájával igazi élvezetet nyújt. Az édesség jellemzően ünnepi alkalmakra készül, de hétköznapokon is bármikor élvezhető finomság.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Tej
100 g Cukor
1 ek. Almaecet
2 tk. Ricinusliszt
50 g Mandula
1 csipet Sáfrány
250 ml Kókusztej
1 csipet Fahéj
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy lábasban hozd felforrni, majd add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és sáfrányt. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    A sáfrány ad egy különleges ízt és színt az ételnek, de csak egy csipet kell belőle, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    2

    Amikor a tej felforrt, add hozzá a kókusztejet, majd lassú tűzön főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rasmalai-nak, és segít egyensúlyba hozni az ízeket.

    3

    Közben készítsd el a rasgullát (képzelt kis golyókat) ricinusliszttel és egy kevés vízzel, és formáld őket a kívánt méretű golyókká.

    A golyókat ne készítsd túl nagyra, mert főzés közben megnőnek.

    4

    A kis golyókat főzd a tejben, amíg megpuhulnak, körülbelül 15-20 percig.

    A rasgullák akkor készültek el, amikor teljesen megpuhulnak, és felveszik a tej ízét.

    5

    Amikor a golyók elkészültek, öntsd a tejkeveréket egy tálba, és hagyd, hogy lehűljön. Tálald a rasmalait friss mandulával díszítve.

    A mandula ropogóssága és frissessége jól kiegészíti a krémes tejdesszertet.