Rasmalai sáfránnyal, indiai édesség tejes alapú, pirított mandulával és pisztáciával díszítve

Rasmalai sáfránnyal

A Rasmalai egy tradicionális indiai desszert, amely a tejet és fűszereket ötvözi. A sáfrány adja a desszertnek a jellegzetes színét és finom ízét, miközben a rózsa víz és a mandula tovább fokozza az élményt. Ez az édesség nemcsak különleges ízével, hanem szép színével is lenyűgözi az étkezőt. Az indiai ünnepeken és családi összejöveteleken az egyik legnépszerűbb desszert, amit szinte minden étkezéshez tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Tej
150 g Cukor
10 db Rasgulla
1 csipet Sáfrány
1 ek. Rózsa víz
30 g Mandula
30 g Pisztácia
1 tk. Kardamom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy nagy lábasban kezd el melegíteni. Amikor már meleg, de nem forró, adj hozzá cukrot és kardamomot. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A tej ne forrjon fel teljesen, mert így megőrzi a finom, krémes textúráját.

    2

    Tegyük bele a sáfrányt a meleg tejbe, és hagyjuk ázni, hogy a szép sárga színét és aromáját átadja a tejnek.

    A sáfrány gyorsan színez, így ne hagyd benne túl sokáig, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    3

    A rasgullákat helyezd bele egy tálba, és öntsd rá a meleg sáfrányos tejet. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a rasgullák felszívják a tejet.

    A rasgullákat nem szabad túl hosszú ideig áztatni, mert túlságosan megpuhulhatnak.

    4

    Amíg a rasgullák áznak, pirítsd meg a mandulát és a pisztáciát egy száraz serpenyőben, majd aprítsd fel őket.

    A mandulát és pisztáciát finoman pörkölve sokkal intenzívebb ízűek lesznek.

    5

    Amikor a rasgullák teljesen felszívják a tejet, tálald őket a fűszeres tejjel, és szórd meg a felaprított mandulával és pisztáciával.

    A rózsa víz hozzáadása különleges virágos illatot ad a desszertnek, de ha nem kedveled, el is hagyhatod.