A tejet egy nagy lábasban kezd el melegíteni. Amikor már meleg, de nem forró, adj hozzá cukrot és kardamomot. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A tej ne forrjon fel teljesen, mert így megőrzi a finom, krémes textúráját.
Tegyük bele a sáfrányt a meleg tejbe, és hagyjuk ázni, hogy a szép sárga színét és aromáját átadja a tejnek.
A sáfrány gyorsan színez, így ne hagyd benne túl sokáig, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
A rasgullákat helyezd bele egy tálba, és öntsd rá a meleg sáfrányos tejet. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a rasgullák felszívják a tejet.
A rasgullákat nem szabad túl hosszú ideig áztatni, mert túlságosan megpuhulhatnak.
Amíg a rasgullák áznak, pirítsd meg a mandulát és a pisztáciát egy száraz serpenyőben, majd aprítsd fel őket.
A mandulát és pisztáciát finoman pörkölve sokkal intenzívebb ízűek lesznek.
Amikor a rasgullák teljesen felszívják a tejet, tálald őket a fűszeres tejjel, és szórd meg a felaprított mandulával és pisztáciával.
A rózsa víz hozzáadása különleges virágos illatot ad a desszertnek, de ha nem kedveled, el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.