Raspberry Sorbet tálalva

Raspberry Sorbet

A málna sorbet a klasszikus olasz granita és a francia sorbet egyik változata, amely világszerte népszerű nyári desszert. A friss málna intenzív ízével és élénk színével mindenkit elvarázsol. Egy forró nyári napon semmi sem frissít jobban, mint egy hűsítő kanál gyümölcsös sorbet. A házi készítésű változat garantálja a természetes ízeket és az adalékmentes élvezetet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Málna
150 g Kristálycukor
120 ml Víz
30 ml Frissen facsart citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel szirupot készítesz.

    A cukor fajtája befolyásolja a végeredményt. A finomított fehér cukor tiszta, édes ízt ad, míg a nádcukor egy enyhe karamellás mellékízt kölcsönözhet.

    2

    Hagyd a cukorszirupot hűlni szobahőmérsékletre.

    A hűtési folyamatot felgyorsíthatod, ha a szirupot egy jéggel teli tálba állítod.

    3

    Eközben a málnát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.

    Ha fagyasztott málnát használsz, hagyd egy kicsit felengedni, mielőtt pürésíted, így könnyebben kezelhető lesz.

    4

    A málna pürét egy finom szűrőn passzírozd át egy tálba, hogy eltávolítsd a magokat. Ez biztosítja a sima állagot.

    A passzírozás időigényes lehet, de megéri a sima, magmentes sorbetért. Használj egy spatulát vagy kanalat, hogy segítsd a püré átpréselését a szűrőn.

    5

    Keverd össze a málna pürét a kihűlt cukorsziruppal, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet.

    A citromlé segít kiegyensúlyozni a málna édességét és savasságát. Kóstold meg a keveréket, és szükség esetén adj hozzá még egy kevés citromlevet.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.

    Győződj meg róla, hogy a fagylaltgép tálja megfelelően lehűlt a használat előtt, különben a sorbet nem fog megfelelően megfagyni.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A keverés segít megtörni a jégkristályokat, így a sorbet krémesebb lesz. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A sorbetet tálalhatod friss málnával, mentával vagy akár egy kevés pezsgővel is.