Raspberry Sorbet tĂĄlalva

Raspberry Sorbet

A mĂĄlna sorbet a klasszikus olasz granita Ă©s a francia sorbet egyik vĂĄltozata, amely vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱ nyĂĄri desszert. A friss mĂĄlna intenzĂ­v Ă­zĂ©vel Ă©s Ă©lĂ©nk szĂ­nĂ©vel mindenkit elvarĂĄzsol. Egy forrĂł nyĂĄri napon semmi sem frissĂ­t jobban, mint egy hƱsĂ­tƑ kanĂĄl gyĂŒmölcsös sorbet. A hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ vĂĄltozat garantĂĄlja a termĂ©szetes Ă­zeket Ă©s az adalĂ©kmentes Ă©lvezetet!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Málna
⭕ 150 g Kristálycukor
⭕ 120 ml Víz
⭕ 30 ml Frissen facsart citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis låbosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd melegítsd közepes långon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel szirupot készítesz.

    A cukor fajtåja befolyåsolja a végeredményt. A finomított fehér cukor tiszta, édes ízt ad, míg a nådcukor egy enyhe karamellås mellékízt kölcsönözhet.

    2

    Hagyd a cukorszirupot hƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kletre.

    A hƱtési folyamatot felgyorsíthatod, ha a szirupot egy jéggel teli tålba ållítod.

    3

    Eközben a mĂĄlnĂĄt tedd egy turmixgĂ©pbe, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsd simĂĄra.

    Ha fagyasztott mĂĄlnĂĄt hasznĂĄlsz, hagyd egy kicsit felengedni, mielƑtt pĂŒrĂ©sĂ­ted, Ă­gy könnyebben kezelhetƑ lesz.

    4

    A mĂĄlna pĂŒrĂ©t egy finom szƱrƑn passzĂ­rozd ĂĄt egy tĂĄlba, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a magokat. Ez biztosĂ­tja a sima ĂĄllagot.

    A passzĂ­rozĂĄs idƑigĂ©nyes lehet, de megĂ©ri a sima, magmentes sorbetĂ©rt. HasznĂĄlj egy spatulĂĄt vagy kanalat, hogy segĂ­tsd a pĂŒrĂ© ĂĄtprĂ©selĂ©sĂ©t a szƱrƑn.

    5

    Keverd össze a mĂĄlna pĂŒrĂ©t a kihƱlt cukorsziruppal, majd adj hozzĂĄ frissen facsart citromlevet.

    A citromlĂ© segĂ­t kiegyensĂșlyozni a mĂĄlna Ă©dessĂ©gĂ©t Ă©s savassĂĄgĂĄt. KĂłstold meg a keverĂ©ket, Ă©s szĂŒksĂ©g esetĂ©n adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s citromlevet.

    6

    Öntsd a keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el a sorbetet a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a fagylaltgĂ©p tĂĄlja megfelelƑen lehƱlt a hasznĂĄlat elƑtt, kĂŒlönben a sorbet nem fog megfelelƑen megfagyni.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd åt egy villåval, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristålyok. Ismételd meg ezt 3-4 órån åt.

    A keverés segít megtörni a jégkristålyokat, így a sorbet krémesebb lesz. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen.

    A sorbetet tĂĄlalhatod friss mĂĄlnĂĄval, mentĂĄval vagy akĂĄr egy kevĂ©s pezsgƑvel is.