A rava-t (semolina) tedd egy tálba, és adj hozzá joghurtot, vízet, és jól keverd össze, hogy a tészta sima legyen.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy könnyebben dolgozható legyen.
A hagymát apróra vágd, a zöld chilit szeleteld fel, és a koriandert is aprítsd fel.
A chili mennyisége ízlés szerint változtatható, ha nem szereted a túl csípős ételt, kevesebb chili is elég lehet.
A tésztához add hozzá az apróra vágott hagymát, zöld chilit, koriandert, köményt, sót és fekete borsot, és alaposan keverd össze.
Az ízek keveredése segíti a tészta teljes ízletesebbé válását.
Egy serpenyőt melegíts fel, és önts bele egy kevés szezámolajat. Az olaj jól segíti, hogy a chilla ropogós legyen.
A serpenyőt érdemes előmelegíteni, hogy az olaj egyenletesen melegedjen, és ne legyen túl zsíros a chilla.
A tésztából önts egy kis mennyiséget a serpenyőbe, és formázz belőle egy kerek formájú lapos lepényt. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig minden oldalán.
A tészta szétterítése előtt győződj meg róla, hogy az olaj elég meleg, így nem ragad le.
A kész Rava Chilla-t tálald melegen, egy kis joghurttal vagy chutney-val.
A Rava Chilla a legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, és hozzáadhatunk egy friss zöldes chutney-t a szervírozáshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.