Rava Chilla, zöldségekkel és joghurttal tálalva

Rava Chilla

A Rava Chilla egy tradicionális indiai étel, amely könnyen elkészíthető és gazdag fűszerekkel tálalható. Az étel eredetileg az indiai utcai ételek közé tartozik, és az ízek összefonódásával igazi ínycsiklandó fogás lesz. A tésztája semolinából készül, amelyet joghurttal és friss fűszerekkel ízesítenek, és egy serpenyőben ropogósra sütnek. A Rava Chilla remek reggeli vagy könnyű étkezés lehet, és ízletesen párosítható zöldségekkel és chutneyval.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rava (semolina)
100 ml Joghurt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
10 g Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Kömény
2 ek. Szezámolaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rava-t (semolina) tedd egy tálba, és adj hozzá joghurtot, vízet, és jól keverd össze, hogy a tészta sima legyen.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy könnyebben dolgozható legyen.

    2

    A hagymát apróra vágd, a zöld chilit szeleteld fel, és a koriandert is aprítsd fel.

    A chili mennyisége ízlés szerint változtatható, ha nem szereted a túl csípős ételt, kevesebb chili is elég lehet.

    3

    A tésztához add hozzá az apróra vágott hagymát, zöld chilit, koriandert, köményt, sót és fekete borsot, és alaposan keverd össze.

    Az ízek keveredése segíti a tészta teljes ízletesebbé válását.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel, és önts bele egy kevés szezámolajat. Az olaj jól segíti, hogy a chilla ropogós legyen.

    A serpenyőt érdemes előmelegíteni, hogy az olaj egyenletesen melegedjen, és ne legyen túl zsíros a chilla.

    5

    A tésztából önts egy kis mennyiséget a serpenyőbe, és formázz belőle egy kerek formájú lapos lepényt. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig minden oldalán.

    A tészta szétterítése előtt győződj meg róla, hogy az olaj elég meleg, így nem ragad le.

    6

    A kész Rava Chilla-t tálald melegen, egy kis joghurttal vagy chutney-val.

    A Rava Chilla a legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, és hozzáadhatunk egy friss zöldes chutney-t a szervírozáshoz.