Rava dosa frissen, ropogósra sütve, fűszeres töltelékkel és kókuszreszelékkel tálalva

Rava dosa

A rava dosa a dosa egyik népszerű változata, amelyet főként a dél-indiai konyhában készítenek. A tészta búzadarából és rizslisztből készül, és enyhén ropogós, de puha belsővel rendelkezik. A rava dosa egyszerűen elkészíthető és rendkívül finom, különösen, ha fűszeres töltelékkel tálalják. Ez az étel az indiai reggelik egyik alapvető fogása, amely friss kókuszreszelékkel vagy chutney-kkal tálalva igazi különlegesség.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rava (búzadara)
100 g Rice flour
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
1 tk. Mustármag
6 levél Curry levél
1 gerezd Fokhagyma
2 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rava-t és a rizslisztet egy tálba tedd, majd add hozzá a vizet, és keverd simára.

    A tészta ne legyen túl híg, de se túl sűrű. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a rava jól megszívja magát a vízzel.

    A tésztát ne hagyd túl hosszú ideig pihenni, mert akkor túl sűrű lesz.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyő legyen jól felmelegedve, hogy a dosa ropogós legyen.

    4

    Önts a tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe, és gyors körkörös mozdulatokkal terítsd el vékonyan a tésztát.

    A tésztát gyorsan el kell teríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    5

    Amikor a dosa szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől és a teteje megszilárdul, locsold meg egy kevés olajjal, majd süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    6

    Fordítsd meg a dosát és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    7

    Mikor kész, tedd félre a dosát, és készítsd el a fűszeres tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és pirítsd meg a mustármagot, a curry levelet, a fokhagymát és a chilit.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    8

    A kész fűszeres tölteléket tedd a dosa közepére, és tálald melegen.

    A rava dosa ínycsiklandóan friss és fűszeres töltelékkel lesz a legfinomabb.