Red velvet torta vegán változat friss gyümölcsökkel

Red velvet torta vegán változat

A red velvet torta vegán változata egy modern újragondolása a klasszikus piros tortának. Ez a desszert tökéletes választás azok számára, akik vegán étrendet követnek, de nem szeretnének lemondani a látványos és ízletes süteményekről. Az inspirációt a hagyományos amerikai red velvet torták adták, amelyek most természetes alapanyagokkal készültek el, mint a céklalé és a mandulatej. A torta nemcsak gyönyörű, hanem könnyed és krémes is, ideális ünnepi alkalmakra vagy különleges eseményekre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzaliszt
150 g Kristálycukor
250 ml Mandulatej
100 ml Napraforgóolaj
10 ml Almaecet
1 cs. Sütőpor
20 g Kakaópor
50 ml Céklalé (vagy természetes piros ételfesték)
200 g Vegán krémsajt
100 g Porcukor
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a mandulatejet és az almaecetet, majd hagyd állni 5 percig, hogy enyhén megsavanyodjon.

    Ez a lépés a vegán 'írót' helyettesíti, ami segít a torta szerkezetének kialakításában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a kakaóport.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Add hozzá a mandulatejes keveréket, a napraforgóolajat és a céklalevet (vagy piros ételfestéket). Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    A céklalé helyett használhatsz vegán piros ételfestéket, de a céklalé természetesebb színt ad. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg összeáll.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.

    A tortaformát béleld ki sütőpapírral, hogy könnyen ki tudd venni a tortát. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e, de ne süsd túl, mert kiszáradhat.

    5

    Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: keverd össze a vegán krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot, hogy sima krémet kapj.

    A vegán krémsajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A porcukrot szitáld a krémsajthoz, hogy ne legyen csomós.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.

    A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen törik. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.

    7

    Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel vagy reszelt csokoládéval, ha szeretnéd.

    A vegán red velvet tortához jól illenek a piros bogyós gyümölcsök, mint a málna vagy az eper. Vegán csokoládéból reszelj a tetejére.

    8

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés előtt takard le a tortát folpackkal, hogy a krém ne száradjon ki.