Keverd össze a mandulatejet és az almaecetet, majd hagyd állni 5 percig, hogy enyhén megsavanyodjon.
Ez a lépés a vegán 'írót' helyettesíti, ami segít a torta szerkezetének kialakításában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a kakaóport.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Add hozzá a mandulatejes keveréket, a napraforgóolajat és a céklalevet (vagy piros ételfestéket). Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A céklalé helyett használhatsz vegán piros ételfestéket, de a céklalé természetesebb színt ad. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg összeáll.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.
A tortaformát béleld ki sütőpapírral, hogy könnyen ki tudd venni a tortát. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e, de ne süsd túl, mert kiszáradhat.
Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: keverd össze a vegán krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot, hogy sima krémet kapj.
A vegán krémsajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A porcukrot szitáld a krémsajthoz, hogy ne legyen csomós.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.
A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen törik. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.
Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel vagy reszelt csokoládéval, ha szeretnéd.
A vegán red velvet tortához jól illenek a piros bogyós gyümölcsök, mint a málna vagy az eper. Vegán csokoládéból reszelj a tetejére.
Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés előtt takard le a tortát folpackkal, hogy a krém ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.