Forrósíts fel egy serpenyőt közepes hőfokon, és pirítsd meg a bacon szeleteket, amíg ropogósak nem lesznek. Ez körülbelül 3-4 perc oldalanként.
A bacont papírtörlővel bélelt tányérra szedd ki, így a felesleges zsiradék lecsöpög.
A megsült bacont helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Ezáltal a bacon ropogósabb marad, és nem áztatja el a hamburgert.
Tisztítsd ki a serpenyőt, majd olvaszd meg benne a vajat, és süsd meg a tojásokat tükörtojásként. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A tökéletes tükörtojáshoz alacsony hőfokon süsd, és óvatosan locsold meg a tetejét a serpenyőben lévő forró vajjal.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg a vágott felületüket egy száraz serpenyőben, amíg aranybarnák nem lesznek.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kemények lesznek. Csak addig pirítsd, amíg éppen aranybarna nem lesz.
Kend meg a zsemlék alsó felét majonézzel, majd helyezd rá a cheddar sajtot, a frissen sült bacont és a tükörtojást.
A majonéz helyett használhatsz mustárt vagy más ízesített szószt is.
Locsold meg a ketchup-pal, majd helyezd rá a zsemle tetejét.
Ketchup helyett próbáld ki a chiliszószt vagy a BBQ szószt.
Azonnal tálald, lehetőleg melegen, hogy a sajt enyhén ráolvadjon a baconszeletekre.
Ha a sajt nem olvadna rá eléggé a baconre, egy pillanatra tedd be a mikróba vagy a sütőbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.