A tofut vágd kockákra, és tedd egy tálba. Adj hozzá 1 evőkanál szójaszószt és egy kis lime levet. Hagyj neki 10 percet, hogy ízesüljön.
A tofu ízesítése érdekében érdemes egy kicsit összenyomni, hogy az ízek jobban átjárják.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le vagy zúzd össze. A fűszereket (kömény, koriander, kurkuma, chili) egy kis tálban keverd össze.
A gyömbér reszelése friss ízt ad, de ha nem szeretnéd, hogy túl domináljon, csökkentheted a mennyiségét.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, add hozzá a fokhagymát, gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a fűszereket és a tofu kockákat, keverd össze, és pirítsd 5-7 percig, hogy a tofu és a fűszerek jól összeérjenek.
Ha szeretnéd, a tofut egy kicsit ropogósra is sütheted, hogy textúrában gazdagabb legyen.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy a leveses szósz sűrűsödjön, miközben alacsony hőmérsékleten főzöd 15-20 percig.
A kókusztej finom, krémes szószt ad az ételnek, és segít a fűszerek ízét mélyebbé tenni.
Tálald a rendangot friss korianderrel díszítve és lime karikákkal. Ez frissíti és kiemeli a gazdag ízvilágot.
A lime frissessége csodálatosan kiegészíti a gazdag curry-s ízt, és az étel színesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.