Rendang vegán tofuval, tálalva friss korianderrel és lime-mal

Rendang Vegán (növényi alapú rendang)

A rendang egy hagyományos indonéz étel, amelyet húsos változatban készítenek, de vegán változata is egyre népszerűbb. A tofu és a kókusztej alapú rendang gazdag ízvilágot kínál, miközben minden falatban érződik a fűszerek ereje. A vegán rendangot gyakran zöldségekkel és fűszeres szószokkal készítik, hogy még táplálóbbá váljon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
3 szegfű Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander (por)
1 tk. Kurkumapor
0.5 tk. Chili por
2 ek. Kókuszolaj
1 ek. Lime leve
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és tedd egy tálba. Adj hozzá 1 evőkanál szójaszószt és egy kis lime levet. Hagyj neki 10 percet, hogy ízesüljön.

    A tofu ízesítése érdekében érdemes egy kicsit összenyomni, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le vagy zúzd össze. A fűszereket (kömény, koriander, kurkuma, chili) egy kis tálban keverd össze.

    A gyömbér reszelése friss ízt ad, de ha nem szeretnéd, hogy túl domináljon, csökkentheted a mennyiségét.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, add hozzá a fokhagymát, gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a fűszereket és a tofu kockákat, keverd össze, és pirítsd 5-7 percig, hogy a tofu és a fűszerek jól összeérjenek.

    Ha szeretnéd, a tofut egy kicsit ropogósra is sütheted, hogy textúrában gazdagabb legyen.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy a leveses szósz sűrűsödjön, miközben alacsony hőmérsékleten főzöd 15-20 percig.

    A kókusztej finom, krémes szószt ad az ételnek, és segít a fűszerek ízét mélyebbé tenni.

    6

    Tálald a rendangot friss korianderrel díszítve és lime karikákkal. Ez frissíti és kiemeli a gazdag ízvilágot.

    A lime frissessége csodálatosan kiegészíti a gazdag curry-s ízt, és az étel színesebb lesz.