Renskav dijoni mustárral és tejszínnel, friss petrezselyemmel díszítve

Renskav dijoni mustárral és tejszínnel

A renskav dijoni mustárral és tejszínnel egy klasszikus étel, amelyet Magyarországon és más közép-európai országokban is gyakran készítenek. A dijoni mustár és a tejszín gazdag, krémes szósza különlegessé teszi az ételt. A renskav, azaz marhahús, a tejszín és a mustár tökéletes kombinációja egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez. Az étel története a francia konyhából ered, ahol a dijoni mustár a húsos ételek elengedhetetlen hozzávalója volt. Ma már számos variációja létezik, de az eredeti francia ízvilágot mindmáig őrzi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Renskav (marha)
2 ek. Dijoni mustár
200 ml Tejszín
2 ek. Vaj
1 db Hagyma
2 szegfű Fokhagyma
100 ml Fehérbor
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A renskav szeleteket sózd és borsozd mindkét oldalon. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és közepes lángon pirítsd meg a szeleteket, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz, körülbelül 3-4 percig oldalanként.

    Ha a hús vastagabb, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy biztosan átsüljön, de ne égjen meg.

    2

    Amikor a renskav megsült, tedd félre, és a serpenyőben maradt zsiradékot használd fel a szósz elkészítéséhez. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    A fokhagyma pirításakor figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    3

    Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd egy kicsit forrni, hogy az alkohol elpárologjon, körülbelül 2-3 percig.

    Ha nem szereted az alkoholt az ételben, egy kevés alaplevet is használhatsz helyette.

    4

    Ezután add hozzá a dijoni mustárt és a tejszínt, és alacsony lángon keverd össze. Hagyd, hogy a szósz besűrűsödjön, és a mustár íze jól összeérjen a tejszínnel, körülbelül 5-7 percig.

    A szósz állagát ízlés szerint állíthatod be. Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.

    5

    Amikor a szósz elérte a kívánt állagot, tedd vissza a húsokat a serpenyőbe, és jól forgasd meg őket a szószban, hogy a húsok átmelegedjenek és átvegyék a fűszerek ízét.

    A húsokat ne főzd túl, mert akkor kiszáradhatnak. Elég, ha a szószban csak pár percig forralod őket.

    6

    Tálald a renskavat a mustáros-tejszínes szósszal, friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem nemcsak szép dísz, hanem friss ízt is ad az ételnek. Ha szeretnéd, egy kis friss citromot is tálalhatsz mellé.