Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta letapadjon.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és fahéjat. TIPP: Ha diót használsz, most add hozzá a keverékhez.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüljük a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.
Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral, majd fokozatosan add hozzá az olajat.
A tojásokat legalább 5-7 percig keverd, amíg világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyű szerkezetét.
Adagold a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, majd finoman keverd bele a reszelt répát. TIPP: Ne keverd túl, hogy a tészta könnyű maradjon.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és csak addig keverd, amíg éppen össze nem áll. A túlkeverés kemény tésztát eredményez.
Öntsd a masszát az előkészített formába, és süsd 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyeljünk a tortára. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a torta sül, készítsd el a krémet: keverd össze a krémsajtot, porcukrot és citromlevet, majd tedd a hűtőbe.
A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen keverni. A citromlé frissíti az ízt, de ne tegyél bele túl sokat, mert hígíthatja a krémet.
Hűtsd ki a tortát teljesen, majd kend meg a tetejét a krémsajtos mázzal. TIPP: Díszítsd dióval vagy reszelt répával a látvány fokozásához.
A torta teljesen hűljön ki, mielőtt megkened a krémmel, különben a krém megolvad. A díszítésnél használj bátran kreativitást!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.