Kapcsold be a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral vagy kend ki olajjal. Egy tálban verd fel a tojásokat a cukorral habosra.
A tojásos keverék akkor jó, ha világos színű és habos – ez segíti a sütemény könnyű állagát.
Add hozzá a joghurtot, az olajat, majd keverd bele a reszelt citromhéjat, a búzadarát, lisztet és a sütőport. Dolgozd simára a tésztát.
Ne keverd túl sokáig a tésztát, csak addig, míg egynemű lesz – így nem lesz tömör a sütemény.
Öntsd a masszát az előkészített tepsibe, és egyengesd el a tetejét. Süsd 35–40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
A sütési idő függhet a sütődtől – az utolsó 10 percben figyeld rendszeresen.
Amíg a sütemény sül, készítsd el a szirupot: egy lábasban forrald fel a vizet a cukorral. Forrás után 5 percig főzd, majd keverd bele a citromlevet, és hagyd langyosra hűlni.
A szirup ne legyen forró, amikor a süteményre öntöd – így jobban beszívódik anélkül, hogy eláztatná.
Amint a sütemény megsült és langyosra hűlt, egyenletesen locsold meg a sziruppal. Hagyd állni legalább 30 percet, hogy teljesen magába szívja.
Ha időd engedi, hűtőben pihentetve még szaftosabb és ízesebb lesz másnapra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.