Revani kókuszreszelékkel, szeletek tálalva, egy fehér tányéron

Revani kókuszreszelékkel

A revani egy tradicionális török édesség, amelyet a közel-keleti konyha inspirált, és számos változatban létezik. Az alapja egy könnyű, szivacsos tészta, amely édes sziruppal és kókuszreszelékkel gazdagodik. A revani egy egyszerű, mégis finom sütemény, amely a sűrített tejnek és a kókusznak köszönhetően extra édes és nedves. Ez az étel különösen népszerű ünnepi alkalmakkor és egy jó pohár tea mellett fogyasztva igazi csemege. A kókusz adja meg az ételnek a jellegzetes ízét, és a szirup segít, hogy a tészta nedves és ínycsiklandó legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzaliszt
100 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
4 db Tojás
120 ml Tej
100 ml Olaj
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
1 ek. Rizsecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat üsd fel egy tálba, majd a cukorral együtt verd fel őket habosra. Ezután add hozzá az olajat és a tejet, és jól keverd össze.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy könnyű, légies tésztát kapj.

    2

    A lisztet szitáld át, majd add hozzá a sütőport és a vaníliás cukrot. A száraz hozzávalókat fokozatosan keverd a tojásos keverékhez.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók, és könnyebb legyen a tészta.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket, és keverd alaposan, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    A kókuszreszelék finom textúrát ad a revani tetejének, de ha túl soknak érzed, csökkentsd a mennyiséget.

    4

    A tésztát öntsd egy kivajazott, lisztezett tepsibe, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és a tészta átsül.

    Süsd meg jól a tésztát, hogy puha és porhanyós legyen, de ne süsd túl, mert kiszáradhat.

    5

    Amíg a sütemény sül, készíts egy szirupot: forrald fel a vizet és a cukrot, majd adj hozzá citromlevet és rizsecetet. A szirupnak édesnek, de enyhén savanykásnak kell lennie.

    A szirupot akkor vedd le a tűzről, amikor már elkezdett besűrűsödni, hogy ne legyen túl híg.

    6

    Miután a sütemény elkészült, öntsd rá a szirupot, és hagyd, hogy a tészta beszívja. Pár perc pihenés után szeletelheted.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl édes legyen, a szirupot ízlés szerint adagolhatod.

    7

    Tálald frissen, és ha szeretnéd, szórhatsz a tetejére egy kis extra kókuszreszeléket a díszítéshez.

    A friss kókuszreszelék finom ropogós textúrát ad, és szépen kiemeli a sütemény ízét.