Kezdd a sziruppal: forrald össze a vizet, mézet és citromlevet. Ezután főzd alacsony lángon 10 percig, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
A szirup ne legyen túl sűrű, mert akkor a sütemény nem tudja jól felszívni.
Verd fel a tojásokat legalább 5 percig, míg világos és habos nem lesz. Ez adja meg a tészta könnyedségét.
A tojásokat érdemes szobahőmérsékleten használni a jobb habosodásért.
Add hozzá a joghurtot, az olajat, a mézet és a reszelt citromhéjat. Keverd simára.
Ha a méz túl sűrű, előtte langyosítsd meg kissé vízfürdőben, hogy könnyebb legyen elkeverni.
Egy másik tálban keverd össze a búzadarát, a lisztet és a sütőport. Öntsd hozzá a nedves alaphoz, és keverd simára.
Spatulával dolgozz, így a habos tojásos alap nem esik össze.
Öntsd a masszát egy kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm), és hagyd pihenni 10 percet.
A pihentetés alatt a gríz megduzzad, ami jobb textúrát eredményez.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30–35 percig, míg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizd.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 25 percben, mert összeeshet a sütemény.
A forró süteményt szeleteld be, majd öntsd rá a kihűlt mézes szirupot. Hagyd teljesen beszívódni.
Kanalazd fokozatosan, így minden rész egyformán szaftos lesz.
Tálalás előtt megszórhatod kevés reszelt citromhéjjal vagy őrölt fahéjjal.
Fahéjjal különlegesen illatos és még ünnepibb lesz az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.