Kapcsold be a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Egy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg világos habos állagot kapsz.
A tojásokat legalább 4-5 percig habosítsd, hogy könnyű és levegős legyen a sütemény állaga.
Add hozzá a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat, majd keverd bele a búzadarát, a lisztet és a sütőport. Dolgozd egyneműre a masszát.
Ne keverd túl sokáig – elég, ha a hozzávalók jól elkeverednek, különben a sütemény tömör lesz.
Öntsd a tésztát a kivajazott tepsibe, egyengesd el, majd süsd kb. 35–40 percig, amíg aranybarna színt kap, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
A tészta állaga sülés után kissé tömörebb marad – ez normális a búzadarás édességeknél.
Közben készítsd el a szirupot: forrald fel a vizet a cukorral, főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a rózsavizet.
A rózsavizet mindig a főzés végén add hozzá, hogy megmaradjon az aromája – ne forrald vele együtt!
Amikor a sütemény langyosra hűlt, kanalazd rá a langyos szirupot egyenletesen. Hagyd pihenni legalább 30 percet, hogy jól beszívódjon.
A süteményt érdemes egy éjszakára hűtőben pihentetni – másnapra még ízesebb és szaftosabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.