A lisztet, cukrot, sütőport és vaníliát egy nagy tálban keverd össze.
A szitálás segít abban, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
Adj hozzá mandulatejet, olívaolajat és citromlevet, majd keverd simára a tésztát.
A mandulatej más növényi alapú tejekkel helyettesíthető, de a mandula íze különlegesebbé teszi a süteményt.
Öntsd a tésztát egy sütőformába, amelyet előzőleg kibéleltél sütőpapírral vagy vékonyan megkentél olajjal.
A tésztát ne töltsd túl a formában, hagyj egy kis helyet, mivel a sütemény még nő a sütés közben.
Süsd a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.
Használj tűpróbát: ha a tű tisztán jön ki a tésztából, akkor kész a sütemény.
Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd locsold meg a kész sziruppal.
A szirupot úgy is készítheted, hogy vizet és cukrot forralva, majd hozzáadod egy kis citromlét és felforralod.
Tálald a süteményt szeletelt mandulával, és élvezd a vegán változatot!
A szeletelt mandula finom ropogós textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.