Vegán revani mandulával és citromos sziruppal

Revani vegán változatban

A revani egy hagyományos török sütemény, amelyet gyakran készítenek édes sziruppal. A vegán változata, amely mandulatejet és növényi olajat használ, egy finom alternatívát kínál azok számára, akik növényi alapú étrendet követnek. A süteményt a citrom friss íze és a mandula ropogós textúrája teszi igazán különlegessé, miközben a szirup gazdag édességet ad neki.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Finomliszt
150 g Cukor
1 ek. Baking powder
3 ek. Olívaolaj
200 ml Mandulatej
1 ek. Citromlé
1 tk. Vanília
50 g Szeletelt mandula
150 ml Szirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és vaníliát egy nagy tálban keverd össze.

    A szitálás segít abban, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    2

    Adj hozzá mandulatejet, olívaolajat és citromlevet, majd keverd simára a tésztát.

    A mandulatej más növényi alapú tejekkel helyettesíthető, de a mandula íze különlegesebbé teszi a süteményt.

    3

    Öntsd a tésztát egy sütőformába, amelyet előzőleg kibéleltél sütőpapírral vagy vékonyan megkentél olajjal.

    A tésztát ne töltsd túl a formában, hagyj egy kis helyet, mivel a sütemény még nő a sütés közben.

    4

    Süsd a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.

    Használj tűpróbát: ha a tű tisztán jön ki a tésztából, akkor kész a sütemény.

    5

    Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd locsold meg a kész sziruppal.

    A szirupot úgy is készítheted, hogy vizet és cukrot forralva, majd hozzáadod egy kis citromlét és felforralod.

    6

    Tálald a süteményt szeletelt mandulával, és élvezd a vegán változatot!

    A szeletelt mandula finom ropogós textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ízeket.