Ribizlis csokitorta tálalva friss ribizlivel és porcukorral

Ribizlis csokitorta

A ribizlis csokitorta a gazdag csokoládé ízét és a ribizli frissítő savanykásságát ötvözi. Ez a desszert tökéletes választás ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy egyszerűen egy finom kényeztetésre. A tejszínhab és a friss ribizli díszítés nemcsak látványossá, hanem ízben is teljessé teszi ezt a tortát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
3100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Liszt
1 tk. Sütőpor
200 ml Tejszín
200 g Friss ribizli
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta formából való kivételét, a kivajazás és lisztezés pedig megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét és a vajat gőz fölött, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A lassú olvasztás egyenletesebb eredményt biztosít. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    3

    Egy tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd fokozatosan add hozzá az olvasztott csokoládét.

    A tojásokat legalább 5 percig keverd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A csokoládét lassan add hozzá, hogy a tojás ne főjön meg.

    4

    Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan dolgozd bele a csokoládés keverékbe.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomókat. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a torta.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzon be.

    6

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, és keverj bele egy kevés porcukrot az ízesítéshez.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    7

    Kend meg a kihűlt torta tetejét a tejszínhabbal, majd díszítsd friss ribizlivel és szórd meg porcukorral.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt kend a tortára, hogy ne essen össze. A ribizlit alaposan mosd meg és szárítsd le.