A ribizlit alaposan mosd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
Fagyasztott ribizliből is készítheted, ebben az esetben nem kell hozzáadnod annyi vizet.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
A cukor teljes feloldódása elengedhetetlen a sima állagú sorbethez.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a ribizlipürét és a citromlevet.
A citromlé kiemeli a ribizli ízét, de ne vidd túlzásba.
Szűrd át a keveréket egy szitán, hogy eltávolítsd a ribizli magokat, majd öntsd egy lapos edénybe.
Ez a lépés biztosítja a sorbet selymes állagát.
Helyezd a keveréket a fagyasztóba, és 30 percenként kapargasd át egy villával, hogy a sorbet légies és jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Minél többször kapargatod át, annál simább lesz a sorbet.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány ribizliszemmel.
A menta és a ribizli remekül kiegészítik egymást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.