Ribizlis túrókrém fagylalt tálalva

Ribizlis túrókrém fagylalt

A ribizlis túrókrém fagylalt tökéletes kombinációja a savanykás ribizlinek és a lágy, krémes túrónak. A görög joghurt és a méz tovább fokozza az ízek harmóniáját, miközben a tejszín selymes állagot biztosít. Egy falat ebből a fagylaltból garantáltan felfrissít a meleg nyári napokon!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss ribizli
250 g Túró
200 ml Tejszín
150 g Görög joghurt
80 g Méz
50 g Kristálycukor
20 ml Frissen facsart citromlé
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ribizlit mosd meg, majd egy lábosban közepes lángon főzd össze 30 g cukorral és a citromlével, amíg a gyümölcs megpuhul és kissé besűrűsödik. Ezután hagyd teljesen kihűlni.

    Fagyasztott ribizlivel is elkészítheted, de ebben az esetben figyelj, mert több levet engedhet.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a túrót, a görög joghurtot, a mézet, a maradék cukrot, a vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd botmixerrel turmixold simára.

    Ha a túró túl szemcsés, először szitán törd át, így simább lesz a krém.

    3

    Egy külön tálban verd fel a tejszínt, amíg könnyed és habos állagot nem kap.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben habosodik.

    4

    Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a túrókrémmel, hogy légies maradjon.

    Ne keverd túl, mert a tejszín összeeshet, és a fagylalt nem lesz elég könnyű.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    Ha a fagylaltgép tálja nem volt elég hideg, a fagylalt nem fog megfelelően megfagyni.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem teljesen elkészült, add hozzá a ribizlis keveréket, és óvatosan keverd bele úgy, hogy márványos hatást érj el.

    Ne keverd teljesen össze a ribizlit a fagylalttal, hagyd, hogy csíkokban maradjon, így szebb lesz a végeredmény.

    7

    Tedd a kész fagylaltot egy zárható edénybe, és fagyaszd legalább 3 órán át, hogy elérje a kívánt állagot.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Díszítheted friss ribizlivel, mentával vagy akár egy kevés morzsával is.