Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a rizst. Főzd 5 percig, időnként megkeverve. Ez az előfőzés segít a rizs puhulásában, mielőtt a tej hozzáadásra kerülne.
Ne hagyd magára, mert a rizs gyorsan leragadhat!
Öntsd hozzá a tejet, keverd el, és forrald fel újra. Ezután vedd lejjebb a hőfokot, és főzd alacsony lángon 35-40 percig, gyakran kevergetve, amíg a rizs megpuhul és a kása sűrű, krémes lesz.
Használj vastag aljú edényt, hogy ne égjen le a tej vagy a rizs.
Amikor elkészült, sózd meg enyhén, és keverd hozzá a vajat. A vaj krémesebbé és gazdagabbá teszi a textúrát.
A főzés vége felé keverd többször, hogy szép egységes állagot kapj.
Egy kis tálban keverd össze a cukrot a fahéjjal. Tálaláskor szórd meg a forró tejberizst fahéjas cukorral a tetején.
Frissen szórt fahéjas cukorral a legfinomabb – ne keverd bele, hogy a tetején megolvadjon és illatozzon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.