Risengrød kardamommal, tálalva egy tálban

Risengrød kardamommal

A Risengrød egy hagyományos dán étel, amely gyakran szerepel a karácsonyi reggelin, de egész évben élvezhető. A rizs tejjel főzve egy selymes és gazdag ételt eredményez, amit kardamommal fűszereznek, hogy még finomabbá váljon. Az étel története hosszú múltra tekint vissza, és a skandináv konyhában a tej és a rizs kombinációja mindig népszerű volt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
1000 ml Tej
2 ek. Cukor
1 csipet
1 tk. Kardamom
1 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és keményítőt.

    A rizs mosása segít abban, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos, hanem inkább morzsalékos maradjon.

    2

    Tedd a rizst egy nagy lábasba, és öntsd rá a tejet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve.

    A rizs folyamatos keverése megakadályozza, hogy leégjen az alja, és segít elérni a kívánt krémes állagot.

    3

    Főzd a rizst 20-30 percig, amíg teljesen megpuhul, és a tej felszívódik. Ha szükséges, adj hozzá még tejet, hogy a rizs krémes maradjon.

    A tej hozzáadásával biztosíthatod, hogy a rizs elérje a megfelelő krémes állagot, ha túl sűrű lenne.

    4

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot, sót és kardamomot, majd alaposan keverd el.

    A kardamom friss, aromás ízt ad a rizsnek, de ügyelj rá, hogy ne használj túl sokat, mert erősen dominálhat.

    5

    A vajat olvaszd fel, és keverd bele a kész rizsbe a tálalás előtt.

    A vaj extra gazdag ízt és selymes textúrát ad a rizsnek, így a végeredmény még finomabb lesz.

    6

    Tálald a risengrødet melegen, és díszítsd egy kis extra cukorral és egy csipet kardamommal.

    A díszítés nemcsak szép, hanem ízesíti is a rizst, és még aromásabbá teszi.