A rizst öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és keményítőt.
A rizs mosása segít abban, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos, hanem inkább morzsalékos maradjon.
Tedd a rizst egy nagy lábasba, és öntsd rá a tejet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve.
A rizs folyamatos keverése megakadályozza, hogy leégjen az alja, és segít elérni a kívánt krémes állagot.
Főzd a rizst 20-30 percig, amíg teljesen megpuhul, és a tej felszívódik. Ha szükséges, adj hozzá még tejet, hogy a rizs krémes maradjon.
A tej hozzáadásával biztosíthatod, hogy a rizs elérje a megfelelő krémes állagot, ha túl sűrű lenne.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot, sót és kardamomot, majd alaposan keverd el.
A kardamom friss, aromás ízt ad a rizsnek, de ügyelj rá, hogy ne használj túl sokat, mert erősen dominálhat.
A vajat olvaszd fel, és keverd bele a kész rizsbe a tálalás előtt.
A vaj extra gazdag ízt és selymes textúrát ad a rizsnek, így a végeredmény még finomabb lesz.
Tálald a risengrødet melegen, és díszítsd egy kis extra cukorral és egy csipet kardamommal.
A díszítés nemcsak szép, hanem ízesíti is a rizst, és még aromásabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.