A rizst öblítsd át hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.
Ez segít, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos főzés közben.
Tedd a rizst egy lábasba, öntsd rá a tejet, és add hozzá a csipet sót. Keverd össze.
A só segít kiemelni az ízeket, és finomabbá teszi a pudingot.
Közepes lángon kezdd el főzni, és folyamatosan kevergesd, hogy a rizs ne ragadjon le.
Fontos, hogy ne hagyd magára a rizst főzés közben, különben odaéghet.
Főzd a rizst 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul, és a tej szépen besűrűsödik.
Ne siesd el a főzést, mert a rizsnek idő kell, hogy teljesen megpuhuljon és felszívja a tejet.
Ha kész, vedd le a tűzről, és add hozzá a cukrot. Keverd jól össze, hogy feloldódjon.
A cukor az ízeket gazdagítja, de ha édesszájú vagy, bátran növelheted a mennyiséget.
A fahéjat és a cukrot keverd össze egy kis tálkában, és szórd rá a kész rizsre tálaláskor.
A fahéj és cukor keveréke segít egyedi ízt adni a rizsnek, és szép díszítést is biztosít.
Tálald a kész risengrød-ot melegen, és élvezd a klasszikus, finom ízeket.
Frissen a legfinomabb, de akár hűtőben is eláll, ha másnap szeretnéd fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.