Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd 5 percig, hogy a rizs előfőjön, mielőtt a tej hozzáadásra kerül.
A rizst közben kevergesd, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
Öntsd hozzá a tejet, keverd el, és forrald fel újra. Ezután vedd vissza a hőfokot, és főzd alacsony lángon 35-40 percig, amíg a rizs megpuhul és a tej sűrűsödik.
Használj vastag falú edényt, így elkerülheted az odaégést.
A főzés vége felé add hozzá a sót, vajat és cukrot, majd keverd jól össze. Ekkorra a risengrød selymes, krémes állagú lesz.
A vajat mindig a végén keverd bele, hogy megőrizze gazdag ízét.
Közben pirítsd meg száraz serpenyőben a manduladarabokat, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Ez kiemeli az ízét.
Ne hagyd felügyelet nélkül a mandulát, mert könnyen megég!
Tálald melegen a tejberizst, a tetejére szórd a pirított mandulát. Ízlés szerint még egy kevés cukrot is hinthetsz rá.
A mandulát közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.