Rizottó mascarponéval, gazdag, krémes tál rizottó parmezánnal és petrezselyemmel

Rizottó mascarponéval

A rizottó egy klasszikus olasz étel, amelyet az egész világon ismernek és szeretnek. Az alapját a rizs adja, amit fokozatosan, húslevesben főznek, hogy selymes, krémes állagot kapjon. Az olasz változatokban gyakran használnak mascarponét, hogy gazdagabbá tegyék a rizottó ízét. A mascarpone hozzáadása különösen krémessé és gazdaggá teszi a rizottót, amelyet a friss petrezselyem és a parmezán tesz még finomabbá. Ez az étel egy igazi ínycsiklandó fogás, amely ideális egy könnyű, de laktató vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizottó rizs
100 g Mascarpone
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Fehérbor
800 ml Húsleves alap
2 ek. Olívaolaj
50 g Parmezán sajt
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hevítsük az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, így ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    2

    Amikor a hagyma már üveges, add hozzá a rizst, és keverd jól össze. Pirítsd 1-2 percig, hogy a rizs könnyedén átvegye a fűszeres ízeket.

    A rizsnek kicsit átlátszónak kell lennie, amikor hozzáadjuk a folyadékot. Ez segít, hogy a rizottó krémes legyen.

    3

    Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a rizs teljesen felszívja. Ezután fokozatosan add hozzá a húsleves alapot, kis adagokban, folyamatosan kevergetve.

    Fontos, hogy a rizottót folyamatosan keverjük, így nem fog leégni és egyenletesen fő.

    4

    Amikor a rizs majdnem teljesen megfőtt (kb. 18-20 perc után), add hozzá a mascarponét és keverd jól el.

    A mascarpone krémessé és gazdaggá teszi a rizottót, adva egy sima textúrát és finom ízt.

    5

    Reszeld rá a parmezánt, és folytasd a keverést, amíg az összes összetevő jól összeér. Sóval és borssal ízesítsd.

    A parmezán gazdagabbá teszi a rizottót, és remek ízkiegészítést ad a mascarponénak.

    6

    Tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés parmezánnal a tetején.

    A friss petrezselyem szép színt és friss ízt ad a rizottónak, ami remekül illik a gazdag krémességhez.