A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hevítsük az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma gyorsan megpirul, így ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Amikor a hagyma már üveges, add hozzá a rizst, és keverd jól össze. Pirítsd 1-2 percig, hogy a rizs könnyedén átvegye a fűszeres ízeket.
A rizsnek kicsit átlátszónak kell lennie, amikor hozzáadjuk a folyadékot. Ez segít, hogy a rizottó krémes legyen.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a rizs teljesen felszívja. Ezután fokozatosan add hozzá a húsleves alapot, kis adagokban, folyamatosan kevergetve.
Fontos, hogy a rizottót folyamatosan keverjük, így nem fog leégni és egyenletesen fő.
Amikor a rizs majdnem teljesen megfőtt (kb. 18-20 perc után), add hozzá a mascarponét és keverd jól el.
A mascarpone krémessé és gazdaggá teszi a rizottót, adva egy sima textúrát és finom ízt.
Reszeld rá a parmezánt, és folytasd a keverést, amíg az összes összetevő jól összeér. Sóval és borssal ízesítsd.
A parmezán gazdagabbá teszi a rizottót, és remek ízkiegészítést ad a mascarponénak.
Tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés parmezánnal a tetején.
A friss petrezselyem szép színt és friss ízt ad a rizottónak, ami remekül illik a gazdag krémességhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.