Egy nagy tálban keverd össze a főtt rizst, a felvert tojásokat, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
A rizs legyen kihűlve, hogy a tojás ne főjön meg a melegétől.
Formázz kis golyókat a masszából, hogy egyenletes méretűek legyenek.
Nedves kézzel könnyebben formázhatók a golyók, és nem ragad rá a rizs.
Hempergesd meg a rizsgolyókat zsemlemorzsában, hogy egyenletes bevonatot kapjanak, amely sütés közben ropogósra sül.
A zsemlemorzsa jobban tapad, ha először lisztbe, majd felvert tojásba forgatod a golyókat.
Egy mély serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokra, majd süsd a rizsgolyókat aranybarnára, oldalanként kb. 3-4 percig.
Ne tedd túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, mert az olaj hőmérséklete leesik, és a golyók megszívják magukat olajjal. Fontos, hogy az olaj elég forró legyen, különben a golyók széteshetnek.
A kész golyókat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, hogy a golyók alja is ropogós maradjon.
Melegen tálald mártogatóssal vagy friss salátával.
Kínálhatod fokhagymás tejföllel, csípős szósszal vagy akár édes-savanyú mártással is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.