Rømmegrøt áfonyalekvárral, gazdag és krémes tálban

Rømmegrøt áfonyalekvárral

A rømmegrøt egy hagyományos norvég étel, melynek története évszázadokra nyúlik vissza. Eredetileg a téli hónapokban, a földművesek és halászok számára készült, hogy energiát adjon a hideg napokon. Az étel gazdag, krémes textúrája és egyszerű hozzávalói miatt azóta is a norvég konyha egyik alapétele maradt. A rømmegrøt titka a tejföl használata, amely kiemeli az étel gazdagságát és ízét. Az áfonyalekvár friss, gyümölcsös íze tökéletesen kiegészíti a tejfölös rizst. Kiváló reggelire, ebédre vagy akár desszertként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
250 g Tejföl
500 ml Tej
40 g Cukor
0.5 tk.
50 g Áfonyalekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd fel egy közepes méretű lábasba, és önts rá 500 ml tejet. Főzd lassú tűzön, gyakran kevergetve, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.

    Ha túl sűrűnek találod a tejberizst, adj hozzá még egy kis tejet, hogy krémesebb legyen.

    2

    Miután a rizs megpuhult, add hozzá a tejfölt és a cukrot. Keverd jól össze, és főzd tovább, amíg a tejföl teljesen elvegyül a tejjel, és egy sűrű, krémes állagot kapsz.

    A tejföl segít abban, hogy a rømmegrøt gazdag és krémes legyen. Ne hagyd, hogy túl forró legyen, hogy a tejföl ne váljon ki!

    3

    Ízesítsd sóval, majd tálald a rømmegrøt-ot frissen. Tedd a tetejére egy kis áfonyalekvárt, amely friss és ízletes kontrasztot ad a tejfölös ételnek.

    Az áfonyalekvárt frissen tálald, hogy megőrizze a gyümölcsös frissességét és ízét.