A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd fel egy közepes méretű lábasba, és önts rá 500 ml tejet. Főzd lassú tűzön, gyakran kevergetve, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.
Ha túl sűrűnek találod a tejberizst, adj hozzá még egy kis tejet, hogy krémesebb legyen.
Miután a rizs megpuhult, add hozzá a tejfölt és a cukrot. Keverd jól össze, és főzd tovább, amíg a tejföl teljesen elvegyül a tejjel, és egy sűrű, krémes állagot kapsz.
A tejföl segít abban, hogy a rømmegrøt gazdag és krémes legyen. Ne hagyd, hogy túl forró legyen, hogy a tejföl ne váljon ki!
Ízesítsd sóval, majd tálald a rømmegrøt-ot frissen. Tedd a tetejére egy kis áfonyalekvárt, amely friss és ízletes kontrasztot ad a tejfölös ételnek.
Az áfonyalekvárt frissen tálald, hogy megőrizze a gyümölcsös frissességét és ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.