Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megkönnyíti a tortalap kivételét a formából.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat a cukorral.
A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Add hozzá az olvasztott vajat, a tejet, és keverd simára a tojásos keveréket. Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A vajat hagyd kissé hűlni olvasztás után, mielőtt hozzáadnád a tojásos keverékhez, hogy ne főzd meg a tojásokat. A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne legyen csomós.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd hűlni a formában.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tortalap megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. A tortalapot hagyd a formában hűlni, mielőtt kivennéd.
A karamellréteghez olvaszd fel a barnacukrot egy serpenyőben, adj hozzá egy csipet sót és a tejszínt. Keverd simára, és hagyd kissé hűlni.
A karamellt alacsony lángon olvaszd, és folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. A tejszínt óvatosan add hozzá, mert hirtelen gőz keletkezhet.
A torta tetejét vond be a karamellel, majd szórd meg pirított dióval, hogy ropogós textúrát adj neki.
A diót száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. A karamellt gyorsan kend el a tortán, mielőtt megszilárdulna.
Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a karamell megszilárduljon.
A hűtés segít a karamellnek megszilárdulni és a tortának összeérni.
Tálalás előtt szeleteld fel a tortát, és ízlés szerint díszítsd további karamellel.
A tortát meleg késsel szeleteld, hogy a karamell ne törjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.