Roston sĂŒlt hal fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄssal tĂĄlalva

Roston sĂŒlt hal fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄssal

A roston sĂŒlt hal fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄssal egy klasszikus Ă©tel, amely a vilĂĄg szĂĄmos konyhĂĄjĂĄban megtalĂĄlhatĂł. Az egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis elegĂĄns fogĂĄs ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs kĂŒlönleges alkalmakra vagy egy hĂ©tköznapi vacsorĂĄhoz. A fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄs gazdag Ă©s Ă­zletes, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a roston sĂŒlt hal könnyƱ textĂșrĂĄjĂĄt. Az Ă©tel friss citromlĂ©vel Ă©s petrezselyemmel törtĂ©nƑ Ă­zesĂ­tĂ©se harmonikus Ă­zvilĂĄgot teremt, amely garantĂĄltan mindenkit lenyƱgöz az asztalnĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db HalfilĂ©
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 csokor Petrezselyem
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 30 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, majd töröld szĂĄrazra papĂ­rtörlƑvel. SĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalĂĄt.

    A szårazra törlés segít abban, hogy a hal ropogósabb legyen.

    2

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, adj hozzĂĄ 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat. Helyezd bele a halat, Ă©s sĂŒsd 3-4 percig az egyik oldalĂĄt, amĂ­g aranybarna lesz.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hal ne ragadjon le. Ne mozgassuk a halat, amĂ­g nem pirult meg az egyik oldala.

    3

    FordĂ­tsd meg a halat, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3-4 percig, amĂ­g teljesen ĂĄtsĂŒl. Tedd fĂ©lre melegen tartva.

    A hal akkor sĂŒlt ĂĄt, ha könnyen szĂ©tvĂĄlik a hĂșs a villĂĄval.

    4

    A mĂĄrtĂĄshoz aprĂ­tsd fel a fokhagymĂĄt Ă©s a petrezselymet. Egy kisebb serpenyƑben olvaszd meg a vajat alacsony lĂĄngon.

    A vajat alacsony långon olvaszd meg, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzå a fokhagymåt a vajhoz, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz, de ne hagyd megbarnulni.

    A fokhagyma könnyen megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, Ă©s ne hagyd sokĂĄig a serpenyƑben.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, Ă©s keverd össze alaposan. ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s egy kevĂ©s citromlĂ©vel. FƑzd alacsony lĂĄngon 5-6 percig, hogy a mĂĄrtĂĄs besƱrƱsödjön.

    A citromlé frissességet ad a mårtåsnak.

    7

    Tålalåskor helyezd a halat tånyérra, locsold meg a fokhagymås mårtåssal, és szórd meg frissen vågott petrezselyemmel. Frissen fogyasztva a legjobb!

    A mĂĄrtĂĄst ne öntsd a halra tĂșl hamar, mert a hal megpuhulhat tƑle.