A narancsot alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra.
A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, mivel a héját is felhasználjuk.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Ügyelj arra, hogy ne forrald fel a cidert, mert elveszítheti az ízét.
Add hozzá a friss rozmaringágakat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a narancsszeleteket a lábosba.
A rozmaring íze nagyon intenzív, ezért óvatosan adagold. Kezdetben kevesebbet tegyél bele, és kóstold meg, majd szükség esetén adj hozzá még.
Lassan melegítsd fel az italt, de ne forrald fel, hogy a fűszerek és a rozmaring íze összeérjen. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.
A lassú melegítés segít, hogy a fűszerek és a rozmaring íze jobban kioldódjon. Ha túl forró, a rozmaring íze keserűvé válhat.
Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.
Ha a méz nehezen oldódik, vedd le a lábost a tűzről és keverd tovább.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy narancsszelettel és egy friss rozmaringággal.
Ha nincs friss rozmaringod, a díszítéshez használhatsz szárított rozmaringot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.