Rozmaringos cider bögrében

Rozmaringos cider

A rozmaringos cider egy különleges, aromás ital, amely a klasszikus alma cider új dimenzióját nyitja meg. A friss rozmaring fűszeres és citrusos aromája tökéletesen kiegészíti a cider édes-savanykás ízét. Ez az ital kiválóan alkalmas ünnepi összejövetelekre vagy akár egy hideg téli este melegítésére. Tipp: Ha intenzívebb rozmaringízt szeretnél, a főzés vége előtt friss rozmaring leveleket is adhatsz az italhoz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
165 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Alma cider
2 db Friss rozmaringág
1 db Narancs
3 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsot alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra.

    A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, mivel a héját is felhasználjuk.

    2

    Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.

    Ügyelj arra, hogy ne forrald fel a cidert, mert elveszítheti az ízét.

    3

    Add hozzá a friss rozmaringágakat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a narancsszeleteket a lábosba.

    A rozmaring íze nagyon intenzív, ezért óvatosan adagold. Kezdetben kevesebbet tegyél bele, és kóstold meg, majd szükség esetén adj hozzá még.

    4

    Lassan melegítsd fel az italt, de ne forrald fel, hogy a fűszerek és a rozmaring íze összeérjen. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

    A lassú melegítés segít, hogy a fűszerek és a rozmaring íze jobban kioldódjon. Ha túl forró, a rozmaring íze keserűvé válhat.

    5

    Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.

    Ha a méz nehezen oldódik, vedd le a lábost a tűzről és keverd tovább.

    6

    Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat.

    A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.

    7

    Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy narancsszelettel és egy friss rozmaringággal.

    Ha nincs friss rozmaringod, a díszítéshez használhatsz szárított rozmaringot is.